Victorie la limită pentru democrați. Phil Murphy a fost reales guvernator în New Jersey

Victorie la limită pentru democrați. Phil Murphy a fost reales guvernator în New Jersey  /  Sursă foto: Facebook Phil Murphy
Victorie la limită pentru democrați. Phil Murphy a fost reales guvernator în New Jersey / Sursă foto: Facebook Phil Murphy

Guvernatorul democrat din New Jersey, Phil Murphy, a fost reales în funcție.

Guvernatorul democrat din New Jersey, Phil Murphy, a câștigat alegerile împotriva fostului deputat republican de stat Jack Ciattarelli, potrivit rezultatelor, într-o cursă care s-a dovedit a fi neașteptat de dificilă pentru actualul mandatar.

Murphy, în vârstă de 64 de ani, a devenit primul guvernator democrat în patru decenii care a fost reales în New Jersey, chiar dacă alegătorii democrați înregistrați depășesc numărul republicanilor din statul de nord-est al SUA cu peste 1 milion.

Rezultatele parțiale publicate de Associated Press și citate de New York Times și alte câteva instituții media l-au plasat ca victorios pe Murphy, obținând 50,03% din voturi, comparativ cu 49,22% pentru Ciattarelli, diferența dintre cei doi fiind de aproximativ 30.000 de voturi, la aproximativ 90% din buletine de vot numărate.

Măsuri sociale adoptate de guvernator

Murphy, un aliat și coleg de partid al președintelui american Joseph Biden, a prezidat o schimbare politică spre stânga în stat, inclusiv noi taxe pentru milionari, restricții mai dure asupra armelor de foc, un salariu minim mai mare și concediu medical plătit.

De asemenea, el și-a apărat măsurile sale dure de sănătate publică, menite să reducă pandemia de coronavirus, care au reprezentat un subiect sensibil.

Cine a fost contracandidatul, Jack Ciattarelli

Jack Ciattarelli, în vârstă de 59 de ani, a valorificat nepopularitatea larg răspândită a lui Murphy, cauzată de impunerea purtării măștilor de protecție în școli. Republicanul și-a concentrat și pe taxele mari ale statului, acuzându-l în același timp pe Murphy că nici măcar nu se gândește la electorat.

New Jersey a avut o tendință constantă pro-democrată în ultimii ani, scrie AlJazeera.

Republicanii au câștigat postul de guvernator în Virginia, un stat cu tendință democrată în ultimii ani

Glenn Youngki, un om de afaceri din SUA, a reușit să câștige alegerile pentru a deveni guvernator al statului Virginia. Bărbatul de 54 de ani a urcat în sondaje în săptămânile premergătoare alegerilor, reducându-și diferența față de fostul guvernator Terry McAuliffe, după care a câștigat teren față de contracandidatul său în rândul multor alegători.

Oamenii s-au dovedit esențiali pentru victoria lui Youngkin într-un stat sudic care a avut tendința democrată în ultimii câțiva ani. Fostul președinte Donald Trump, care l-a susținut pe Youngkin, a pierdut Virginia în candidatura sa pentru realegerea prezidențială din 2020, cu 10 puncte procentuale.

Rezultatul alegerilor este văzut pe scară largă ca un barometru al direcției politice a statului în direcția curselor intermediare din 2022, care va decide controlul asupra Congresului SUA – și odată cu acesta, viitorul agendei politice a președintelui Joe Biden (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel