Victor Ponta, pentru Laura Codruța Kovesi, la bilanțul MAI: Este în avantajul oamenilor cinstiţi dacă punem eforturile împreună

Premierul Victor Ponta a precizat, luni, la bilanţul pe anul 2014 al Ministerului de Interne, că, în calitate de politician, îşi doreşte să colaboreze cu toate instituţiile statului pentru a putea să remedieze problemele ce apar în funcţionarea acestora. Anterior, procurorul-şef al DNA, Codruţa Kövesi, i-a avertizat pe poliţişti, în cadrul aceleiași reuniuni, să se ferească de legăturile cu mediul politic.

"Chiar dacă sunt politician, prin definiţie ceva rău, am lucrat îndeaproape şi vom lucra în continuare să îndreptăm aceste lucruri (problemele din Ministerul de Interne - n. red.), aşa cum am lucrat cu SRI şi SIE ca să aibă condiţiile necesare în zona legală, cum lucrăm cu Parchetele - DNA, DIICOT - ca să aibă şi bugetele şi condiţiile necesare, cum lucrăm cu toţi oamenii cinstiţi din această ţară ce vor să facă ceva pentru ea. Vom lucra în continuare şi cred că este în avantajul oamenilor cinstiţi dacă punem eforturile împreună", a declarat Victor Ponta în cadrul discursului său de la bilanţul pe anul 2014 al MAI.

La reuniunea a participat și Laura Codruţa Kovesi, şeful DNA. Aceasta a apreciat activitatea poliţiştilor din cadrul DNA, spunând că, fără sprijinul acestora, procurorii nu ar fi reuşit să obţină rezultatele înregistrate anul trecut.

"Cred că este important să spun că suntem instituții care au interese comune și trebuie să ne asigurăm că avem încredere unii în alții", a mai spus Kovesi, citează romaniatv.net.

Iohannis și Ponta, prezenți la bilanțul MAI

De asemenea, Kovesi a afirmat că a crescut numărul de cazuri de corupţie în rândul angajaţilor cu funcţii de conducere din MAI și DNA, una dintre vulnerabilităţi fiind "legăturile care există între angajaţi ai MAI și politicieni locali și oameni de afaceri".

La bilanțul MAI, prezentat de ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a participat și președintele Klaus Iohannis, precum și ministrul Apărării, Mircea Dușa, cel al Justiției, Robert Cazanciuc, ministrul Transporturilor, Ioan Rus, dar și directorul SRI, Eduard Hellvig.

De altfel, premierul Victor Ponta, a postat, ulterior, pe contul său de socializare, un mesaj pentru fanii săi după încheierea reuniunii: "Am participat astăzi la ședința de bilanț a Ministerului Afacerilor Interne. Îi felicit pe angajații ‪#‎MAI‬ și îi rog să își facă datoria cât mai bine față de cetățeni!

Trebuie folosite toate puterile și priceperea în special în combaterea infracțiunilor cu violență. Avem nevoie de măsuri eficiente pentru ca aceste evenimente să fie prevenite, iar atunci când se întâmplă ceva să existe sancțiuni foarte dure", a scris prim-ministrul pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel