Victor Ponta: Nu am văzut discursul lui Traian Băsescu. Nu îi simt lipsa din viața publică

Premierul Victor Ponta a analizat, într-o intervenție telefonică la România TV, evenimentele de pe scena politică în care este implicată Elena Udrea.

În această seară, deputatul Elena Udrea a primit de la Comisia Juridică a Camerei Deputaților aviz favoravil în privința cererilor DNA, respectiv arestarea preventivă şi extinderea urmării penale în Dosarele Microsoft şi "Gala Bute". Avizele sunt însă consultative, votul final urmând a fi dat luni, în plenul Camerei Deputaţilor.

Întrebat dacă votul din comisia juridică a fost dat astfel, deoarece au primit directive în acest sens de la partid, sau pentru că sunt motive reale ca Elena Udrea să intre în arest preventiv, premierul român a răspuns următoarele:

„Nu am discutat cu colegii mei din Comisia juridică, este o decizie pe care am luat-o la grupurile parlamentare și care arată o anumită poziție pe o vom avea în toate cazurile.”

Despre discursul lui Traian Băsescu

„Sincer, nu am văzut discursul dl. Băsescu, nici nu îi simt lipsa din viața publică, cred că ceea ce e important pentru noi toți este să vedem cum am avut în ultimii 10 ani o țară care să funcționeze așa cum a funcționat România, cum s-au produs atâtea abuzuri și atâtea încălcări ale legii. Și cu siguranță nu doar doamna Udrea singură este vinovată, ci întregul sistem, pe care și dvs., jurnaliștii, și noi, l-am numit sistemul Băsescu. Ori , iată, ușor-ușor, începem să aflăm din ce în ce mai multe și încep să fie trași la răspundere cei care au comis faptele despre care am vorbit de atâtea ori în ultimii ani”, susține premierul.

Citește și: Aviz pozitiv arestare preventivă Elena Udrea - decizia din Comisia Juridică

Trebuie și Băsescu tras la răspundere?

„Eu asta cred, dar, pe de altă parte, nu îmi doresc să spun eu ce fel de dosare... Eu cred că regimul Traian Băsescu, prin reprezentanții săi, dl. Băsescu, doamna Udrea și alții, au comis nenumărate încălcări de legi, de principii democratice și evident că îmi doresc să se facă dreptate până la capăt. Chiar dacă se face un pic mai târziu. Mai bine mai târziu decât niciodată”, a mai spus Victor Ponta la RTV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel