Vești proaste pentru șoferii care conduc băuți

Îngrijorați de numărul mare al accidentelor de circulație produse din cauza consumului de alcool, parlamentarii vor să inițieze o lege prin care șoferii care conduc băuți să fie aspru sancționați, nu doar cu amendă sau cu suspendarea dreptului de a mai conduce o perioadă de timp, ci chiar cu confiscarea autovehiculului.

"În momentul în care un cetățean primește dreptul de a conduce autovehicule, adică permisul de conducere, acesta va da o declarație pe propria răspundere, în care va spune clar că, dacă va fi prins băut la volan, este de acord să i se confiște mașina. Sunt prea mulți teribiliști pe șosele, pe care nu-i deranjează o amendă sau faptul că rămân o perioadă fără permis. Îl iau înapoi, fac aceleași tâmpenii. Trebuie o măsură mai dură. Cred că dacă îi lași fără mașină vor resimți consencințele faptelor sale", spun surse parlamentare pentru Libertatea.

Mai mult, în lege, aleșii vor să prevadă și alte pedepse pentru cei care conduc beți. Astfel, chiar dacă își vor răscumpăra mașina, cei prinși băuți vor rămâne și fără permis de conducere pe diferite perioade de timp, cea mai mică fiind un an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel