Urmărește emisiunea live


Vaslui: Aşezământ social inaugurat de Episcopia Huşilor în satul Ghermăneşti

Episcopia Huşilor prin Asociaţia "Filantropia Ortodoxă" Huşi, coordonată de consilierul eparhial Vladimir Beregoi, a inaugurat, marţi, Aşezământului social "Sfântul Gheorghe" din localitatea Ghermăneşti, acesta fiind cea de-a patra instituţie de acest fel din judeţ.

Sfinţirea aşezământului a fost făcută de un sobor de preoţi în frunte cu Episcopul Huşilor, Ignatie, ierarhul vorbindu-le celor prezenţi despre importanţa implicării Bisericii în acţiuni sociale.

"În fiecare om care este singur, care are nevoie de ajutorul nostru, Îl identificăm pe Hristos. Toate faptele bune, filantropia, pe care noi le punem în mişcare în Biserică, au drept temei, drept înţelegere profundă, faptul că că cel de lângă noi este Hristos şi de acest lucru ne încredinţează Iisus în Evanghelie. (...) Încercăm la nivelul Episcopiei Huşilor să venim în ajutorul celor care au nevoie de dragoste, au nevoie de căldura noastră sufletească. Suferinţa în lumea aceasta nu este numai de natură materială, suferinţa este mai ales de natură spirituală", a transmis episcopul Huşilor.

El a menţionat, totodată, că Episcopia va continua să se implice în acţiuni sociale, mai ales pentru copii, deoarece deviza sa este că prin educaţie se poate scăpa de sărăcie.

Aşezământul social dispune de un centru de zi pentru copii, de o locuinţă de tip familial, care va primi 12 copii şi de un serviciu socio-medical de îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel