Vasile Dâncu vorbește despre viitorul AUR. Urmează sau nu ALIANȚĂ cu PSD

Sociologul Vasile Dâncu (PSD)
Sociologul Vasile Dâncu (PSD)

Vasile Dâncu (PSD) a vorbit despre posibilitatea colaborării cu Alianța pentru Unirea Românilor (AUR).

Întrebat la Digi 24 despre soarta AUR din următorii 4 ani și despre o eventuală coaliție cu PSD, Vasile Dâncu a răspuns: „Nu cred că vom avea o coaliție PSD - AUR pentru că suntem într-un proiect de înnoire/modernizare a partidului. Aici, chiar dacă 2% din electoratul pe care l-am pierdut noi s-a dus la AUR, nu există o posibilitate să facem în acest moment alianțe”.

Fiind de acord cu moderatorul că pentru o alianță cu acest partid, PSD ar trebui să se întoarcă la discursul lui Liviu Dragnea, „unde am avut o pierdere destul de importantă de electorat”, Dâncu a spus că acest lucru nu se va întâmpla. „Noi mizăm deja pe un alt tip de profil electoral”, a spus el.

„Între 2016 și 2020, atunci peste 50% din electoratul nostru era pensionar. Acum, aceștia reprezintă 32%. Dintre pensionari, au votat 42%, e adevărat, dar din structura electoratului nu mai sunt jumătate. Ne-am mutat undeva cu mediana la 50 de ani, întinerind puțin partidul. Am pierdut voturi între 2016 și 2020, ca majoritatea partidelor, ca să fim cinstiți. O prezență mai mică la vot ne-a adus un procent bun acum, un procent câștigător, dar avem foarte mult de lucru în această direcție a discursului și nu suntem pregătiți să facem alianțe”, a adăugat sociologul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel