VARUJAN PAMBUCCIAN, propunere pentru finanțarea start-up-urilor. Votează dacă ești de acord - SONDAJ

Deputatul Varujan Pambuccian a lansat spre dezbatere publică o propunere pentru finanțarea start-up-urilor prin fonduri structurale, de către Ministerul pentru Societatea Informațională.

"Pregătesc o propunere pentru finanțarea start-up-urilor prin fonduri structurale de către MCSI. Ca să nu rămână repetent și anul acesta, vorba lui Nea Iancu, vreau să le propun o procedură cât se poate de transparentă și care să aibă sens în piață, adică să finanțeze proiecte viabile.

Vă prezint aici, mecanismul pe care intenționez să îl proun luni și vă rog să puneți în mișcare toată ingeniozitatea locului pentru a vedea dacă rezistă la șmecherii. Dacă rezistă, îl voi propune. Dacă nu, nu.

Mecanismul ar fi acesta: Anual, MCSI anunță o sumă totală pe care o pune la dispoziție pentru finanțarea startup-urilor inovative. Cei care doresc să o acceseze, au de făcut următorii pași:
1. Depun o cerere de finanțare (cu valoarea totală V) cu un buget estimativ, cerere în care descriu proiectul.
2. Merg un un site de crowdfunding agreat de MCSI și solicită finanțarea a 30% din V.
3. Dacă reușesc să obțină suma respectivă din minimum 50 de donatori distincți și fără nici o legătură între ei, primesc 70% din V în ordinea datelor deschiderii cererii de finanțare pe site-ul de crowdfunding, până la epuizarea sumei pusă la dispoziție de MCSI.

Siteurile de crowfunding pe care le propun sunt Indiegogo și (dacă se realizează un acord cu ei) KickStarter. Pentru a fi dincolo de orice bănuială de șmecherie locală. Ele ar acționa ca un terț de încredere și ar garanta transparența.

Mi se pare un mecanism simplu care îmbină toate avantajele colaterale ale finanțării prin crowdfunding (marketing, o mică piață reală, realizarea unui demonstrator, etc) cu cele ale finanțărilor europene. Sigur, dacă MCSI va fi de acord, va mai trebui să fie de acord și finanțatorul european. Dar nu văd de ce nu ar fi", a scris Varujan Pambuccian pe pagina sa de Facebook.

DCNews vă invită să votați dacă sunteți sau nu de acord cu propunerea deputatului și să vă exprimați cu privire la acest subiect în secțiunea de comentarii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel