Valul 4 - COVID-19. Rafila: O să asistăm la o creștere accelerată a numărul de cazuri

Valul patru de infectări cu virusul SARS-CoV-2 va veni într-un ritm accelerat, este de părere specialistul Alexandru Rafila. 

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS și parlamentar PSD, a susținut că numărul de îmbolnăviri cu COVID-19 va crește accelerat în perioada următoare. 

Alexandru Rafila a declarat că guvernul a încurajat prin lipsa de acțiune o politică de accelerare a transmiterii virusului COVID-19, scrie romaniatv.net

Virusul nu se transmite dacă stăm destul de departe unul față de celălalt, ceea ce nu e cazul. În perioada următoare o să asistăm la o creștere accelerată a numărul de cazuri. Am avut o politică de accelerare a transmiterii acestei infecții. Așteptăm a doua jumătate a lunii septembrie. Florin Cîțu, Dan Barna, doamna Mihăilă ar trebui să își asume această politică de accelerare a transmiterii. Dânșii au luat decizii care vor accelera transmiterea infecției iar consecințele sociale și economice cred că trebuie asumate și să își dea demisia de exemplu. Nu au făcut nimic ca să oprească transmiterea. Campania de vaccinare, suntem cu toții de acord, că a fost un eșec, practic tot mai puține persoane se vaccinează, cu toate că există o situație legată de călătoriile internaționale. Cu toate că lumea s-a orientat dacă ne uităm la litoralul românesc sau bulgăresc. 7.500 de persoane la manifestații publice fără mască, niciun fel de reglementare pentru folosirea plajelor”, a declarat Alexandru Rafila, potrivit B1TV.

Britanicii dau alerta. E o posibilitate REALĂ ca o nouă variantă Covid-19 să fie IMUNĂ la vaccin și anticorpi, prelungind pandemia cu UN AN

Experții britanici avertizează că pandemia ar putea să dureze un an în plus în caz că există o variantă imună la vaccin.

Miniștrii britanici sunt forțați de opinia publică să spună care sunt planurile pentru când va apărea o variantă Coivd-19 care este imună la vaccinurile din prezent. Conform The Guardian, apelul cetățenilor vine după ce consilierii științifici spun că o astfel de posibilitate va întârzia lupta cu pandemia cu cel puțin un an.

Lucrările recente ale grupului guvernamental de consilieri științifici (Sage) din Marea Britanie au sugerat că apariția unei variante care este imună la vaccin ar fi o „posibilitate reală”. Sage mai transmite că susține cercetările continue ale vaccinurilor care reduc și mai mult infecția și transmiterea decât serurile de acum.

Citește mai multe aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel