Vâlcea: Primăria Râmnicului alocă 135.000 de lei pentru Zilele oraşului; localitatea va fi în sărbătoare trei zile

Edilii din Râmnic au alocat aproximativ 135.000 de lei din bugetul local pentru organizarea Zilelor oraşului din acest an, cea mai mare sumă, peste 93.000 de lei, urmând să ajungă la artiştii invitaţi să concerteze la sărbătoarea municipiului reşedinţă, printre aceştia fiind Cezar Ouatu, Paula Seling şi Lora.

Potrivit unei hotărâri a Consiliului Local, adoptată miercuri în şedinţă extraordinară, sărbătoarea Râmnicului se va desfăşura în perioada 18 - 20 mai, conducerea primăriei pregătind o serie de manifestări cultural-artistice şi sportive, al căror punct culminat va fi luni, 20 mai, ziua în care se împlinesc 631 de ani de la prima atestare documentară a oraşului. Pe parcursul celor trei zile vor avea loc o serie de concerte de muzică populară, clasică şi pop, artiştii invitaţi anul acesta fiind Cezar Ouatu şi Paul Seling, care vor concerta duminică, începând cu ora 19,20, seara de luni urmând să fie încheiată de Ioana Ignat şi Lora. În cadrul manifestărilor vor avea loc, de asemenea, şi două târguri - unul al meşterilor populari, la care şi-au anunţat prezenţa aproximativ 30 de artizani din toată ţara, iar celălalt, de carte, organizat în cadrul bibliotecii stradale din centrul municipiului şi la care participă trei edituri din ţară.

Autorităţile locale spun însă că anul acesta un loc important în programul Zilelor Râmnicului îl va ocupa arta plastică. Astfel, pe lângă numeroase vernisaje de pictură şi sculptură, programate la galeriile de artă şi muzeele din oraş, duminică, la ora 12,00, va avea loc şi inaugurarea ansamblului de picturi realizate pe panourile fonoabsorbante din centrul municipiului de profesorul Adrian Luţă. Acestea, 53 la număr, sunt singurele picturi de acest fel din lume şi au fost propuse deja de autorităţile locale pentru Cartea Recordurilor. Numele Râmnicului apare pentru prima dată menţionat într-un Ofis Domnesc de danie al domnitorului Mircea cel Bătrân, emis la data de 20 mai 1388. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel