Vâlcea: Poliţiştii au deschis dosar pentru ucidere din culpă în cazul tânărului mort în explozia de la Băbeni

Poliţiştii vâlceni au deschis dosar penal şi fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă după explozia de joi de la Uzina Mecanică din Băbeni, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţiei Judeţean (IPJ) Vâlcea.

Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Cătălin Udrea, a precizat că deocamdată fapta nu a fost încadrată cu exactitate, aşteptându-se rezultatul celorlalte anchete, demarate la fabrica de armament de către Inspectoratul Teritorial de Muncă şi Grada de Mediu. Joi după amiază, o explozie urmată de un incendiu s-a produs la Uzina Mecanică din oraşul Băbeni. Un tânăr de 22 de ani, care lucra la delaborarea unui proiectil, a fost grav rănit şi ulterior a murit.

Uzina Mecanică din Băbeni are două capacităţi de fabricaţie - capacitatea militară de încărcare produse de artilerie şi delaborare muniţie şi execuţie ambalaje de lemn pentru industria militară. Tânărul decedat era angajat în cadrul fabricii pe postul de confecţioner produse pirotehnice, iar în momentul producerii deflagraţiei el ducea în braţe, pentru a fi distrusă, muniţie de fragmentaţie, un tip de armament extrem de periculos şi care a fost interzis de Organizaţia Naţiunilor Unite. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel