Două românce și-au vărsat năduful în mediul online, după o vacanță exotică în Zanzibar. Femeile au rămas cu un gust amar.
"Vă spun din suflet că nu e ceea ce mă așteptam. Este ultima țară în care aș veni. Este o mizerie de nedescris, plaja este mizerabilă, mâncarea jalnică. În afară de excursii pe care le plătești extra, nu mi-a plăcut nimic. Îmi doresc să se termine coșmarul. Mai am o zi și scap", a scris una dintre aceasta pe Facebook.
O altă româncă și-a povestit și ea experiența, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate.
"Toate bune și frumoase până în momentul când chiar ai o problema ce trebuie rezolvată. Atunci, faptul că majoritatea nu vorbesc decât două cuvinte în engleză, atunci apare adevărata provocare! Eu am picat, pe picior - durere cumplită. După ce-mi revenisem din leșin, nu am putut călca pe picior. Umflat instant bineînțeles. Aștept taxiul. "Reprezentantul agenției", românașul nostru stabilit în Zanzibar de 5 ani, a zis că ne-a trimis taxiul: "Vă descurcați voi mai departe". Vă descurcați mai departe, într-o țară în care nimeni nu vorbește și nu înțelege o propoziție cap coadă, unde știi clar - trăind de 5 ani aici - ce spitale sunt. Ne-am plimbat cinci ore din spital în spital căutând un medic și să fac o radiografie", a povestit aceasta pe Forum Zanzibar, potrivit antena 3.ro.
Vezi și: Zanzibarul, destinația adorată de români, văzut altfel. Vei fi surprins (GALERIE FOTO)
În general, temperatura este bună pe tot parcursul anului. Totuşi, există anumite perioade în care plouă zilnic şi perioade în care căldura poate să devină sufocantă. Cele mai bune luni pentru turişti sunt iulie, august şi septembrie. Cei care doresc să scape de iarna europeană pot să meargă în Zanzibar şi în ianuarie şi februarie, însă se pot aştepta la temperaturi foarte mari.
Românii nu trebuie să plătească taxa pentru a ajunge în Tanzania, ci doar să completeze o declaraţie. Deşi se poate intra şi cu paşaport temporar în ţară, este bine să fie evitat şi să se opteze pentru un paşaport electronic, screi Agerpres.
Există câteva vaccinuri recomandate, cum ar fi cel de hepatita A, cel de febră tifoidă sau cel de febră galbenă. Totuşi, nu toţi turiştii aleg să le facă. Sunt anumite situaţii în care vaccinurile devin obligatorii. Spre exemplu, cei care doresc să facă safari pe continentul african trebuie să aibă la îndemână dovada efectuării unei serii de vaccinuri. În caz contrar, nu se pot bucura de experienţă.
Orice turist care ajunge în Zanzibar trebuie să aibă la îndemână o trusă cu medicamente uzuale (pentru dureri de cap sau indigestie) şi cu soluţii împotriva ţânţarilor, care sunt extrem de deranjanţi. Aceste soluţii trebuie să fie sub formă de spray pentru călătorii şi sub formă de pastile sau aparat pentru încăperi. O variată inedită prin care pot fi îndepărtaţi ţânţarii este consumul de apă tonică. Conţinutul de chinina din aceasta poate să prevină muşcăturile.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu