USR l-ar fi anunțat pe Iohannis că nu-l susține. Chirieac: Se complică. Ar putea să ducă la...

Astăzi, USR l-ar fi anunțat pe președintele Klaus Iohannis că nu îl va susține la prezidențiale. Cum comentează situația analistul politic Bogdan Chirieac.

"Jocul prezidenţial se complică. USR este pe un trend ascendent, simte că poate depăşi PNL. Îşi doresc să propună la președinție un nume care să rupă piaţa şi să îl bată pe Klaus Iohannis. Din această perspectivă, eu spun că se complică pentru că sunt încă forțe care îl susţin pe Klaus Iohannis. Ori această asumare anti-Iohannis a USR s-ar putea să ducă la dezvăluiri din interiorul USR", a spus Radu Tudor.

"Nu am niciun fel de îndoială"

"Problema este că, în opinia mea, dacă românii din diaspora aveau şansa să voteze în continuare, plus mediul rural - unde USR nu a avut reprezentanți - USR nu era la egalitate cu PSD, ci cel puţin la egalitate cu PNL. Vă tot spunem despre Dacian Cioloș. Acum, în poză, a apărut şi domnul Dan Barna. Nu ştiu care dintre cei doi va candida la preşedinţie. Probabil îşi vor face nişte sondaje, nu interne, ci la nivel naţional, dar în orice caz unul dintre ei va fi reprezentanul alianţei USR-PLUS. Nu am niciun fel de îndoială", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, în emisiunea "Punctul de Întâlnire", de la Antena 3.

"Există şi alte forţe externe" 

"Când spui despre forţe, ştim la ce te referi, vorbind despre preşedintele Iohannis. Dar există şi alte forţe externe care ar susţine un reprezentant al alianţei USR-PLUS. Eliminarea brutală, nedemocratică a lui Liviu Dragnea de pe eșicherul politic duce automat PSD, deocamdată, către poziţia 3. Nu mai este în finala din turul 2", a mai spus Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel