Ursul Energetic sau Libelula, ATAC asupra a zeci de administraţii regionale şi locale din SUA

Un grup de hackeri susţinut de Rusia a sustras date de la cel puţin două servere guvernamentale ca parte a unui atac cibernetic asupra a zeci de administraţii regionale şi locale din SUA, au anunţat joi autorităţile americane, potrivit DPA.

Respectivul grup rusesc, cunoscut şi ca 'Ursul Energetic' sau 'Libelula', printre alte denumiri, a desfăşurat o serie de atacuri cibernetice începute cel puţin din septembrie, au precizat, într-un comunicat comun, Biroul Federal de Investigaţie (FBI) şi Agenţia pentru Securitate Cibernetică şi Infrastructură de Securitate (CISA), fără a preciza ce reţele au fost atacate.

"Până acum, FBI şi CISA nu au informaţii care să indice că acest actor (o ameninţare avansată persistentă) a perturbat intenţionat vreo operaţiune de aviaţie, educaţională, electorală sau guvernamentală", au precizat agenţiile.

Ele au adăugat că hackerii ar putea încerca să obţină acces la "viitoare operaţiuni perturbatoare pentru a influenţa politici şi acţiuni ale SUA" sau pentru a delegitima autorităţi locale.

Casa Albă a atras atenţia asupra încercărilor de hacking din partea Chinei şi Iranului. Anterior joi, Departamentul Trezoreriei SUA a anunţat sancţiuni împotriva a cinci entităţi iraniene pentru tentative de amestec în alegeri.

Mark Meadows, şeful de cabinet de la Casa Albă, a declarat joi că guvernul federal este în permanentă alertă pentru a bloca orice interferenţe străine în alegerile prezidenţiale, spunând că ele sunt operate în mare parte de China.

Într-o declaraţie pentru Fox News, Meadows a spus că vor fi "consecinţe" pentru amestecul iranian în alegeri, adăugând că există "alte două sau trei ţări pe care le monitorizăm cu atenţie". El a spus că nu este îngrijorat că procesul de vot poate fi alterat, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel