Buzău: Viitură pe DN 10, la Cislău; circulaţia întreruptă din cauza aluviunilor şi apei ajunse pe carosabil

O viitură s-a produs vineri după amiază pe DN 10 între localităţile buzoiene Vipereşti şi Cislău, circulaţia fiind întreruptă din cauza aluviunilor şi a apei care a a juns la 30-40 de cm pe carosabil, conform Prefecturii Buzău.

Totodată, în satul Tronari, comuna Vipereşti, 10 gospodării au fost inundate, iar trei persoane, o femeie, un copil şi un bărbat, au fost date iniţial dispărute, dar au fost găsite, iar pârul Nişcov a inundat o casă şi mai multe beciuri. La faţa locului acţionează echipaje ale Secţiei de Drumuri Naţionale, ISU Buzău şi IPJ Buzău, a mai precizat sursa citată.

Potrivit unei informări ulterioare a reprezentanţilor Prefecturii Buzău, zeci de pompieri, jandarmi, poliţişti şi lucrători de la Secţia Buzău de Drumuri Naţionale acţionează în zonele Cislău-Vipereşti şi Tisău pentru îndepărtarea efectelor unei ruperi de nori care a produs în câteva minute la inundarea cu apă şi aluviuni a carosabilului şi inundarea a 10 locuinţe. 'A fost vorba de o rupere de nori, în câteva minute apa a ajuns pe carosabil la înălţimea de 30-40 de centimetri, antrenând aluviuni de pe versant, în acest moment există o amplă mobilizare de forţe.

La Vipereşti pompierii acţionează cu două autospeciale, trei motopompe şi o barcă, ajutaţi de 20 de jandarmi montani, iar în comuna Tisău se acţionează cu două autospeciale şi trei motopompe', a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău, Gabriel Cozma. Potrivit sursei citate, cele trei persoane date iniţial dispărute au fost găsite într-o gospodărie, de echipele de căutare-salvare de la Garda de pompieri Mărunţişu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel