Ungureanu, la un an după moțiunea de cenzură: Clasa politică nu dorea premianți

gafa lui MRU in plen
gafa lui MRU in plen

Astăzi se împlinește un an de la demiterea guvernului Ungureanu, prin moțiune de cenzură. În 27 aprilie 2012, USL reușea să strângă 235 voturi împotriva guvernului, minoritățile, UNPR, dar și parlamentari ai PDL votând moțiunea. Guvernul MRU fusese numit în 9 februarie. După demitere, premierul Ungureanu a vorbit despre trădare și a acuzat puciul parlamentar, la care s-a ajuns prin cumpărarea de voturi. La un an de la căderea guvernului său, Mihai Răzvan Ungureanu a declarat pentru DeCe News că s-a confruntat cu o revoltă a anti-reformiștilor.

Clasa politică nu își dorește oameni capabili, premianți, a spus Ungureanu. El consideră că a rezistat în politică, devenind un veteran cu experiență, iar echipa sa este mai încăpățânată ca niciodată. După lansarea partidului Forța Civică, spune Ungureanu, putem vorbi despre dispariția generației politice FSN.

 -Cum, apreciați astăzi, la un an distanță,  momentul care a dus la căderea guvernului Ungureanu?

-Momentul căderii guvernului a însemnat o lecție.  Ceea ce am învățat atunci este că voi face tot ce îmi stă în putere - ca om politic, dar și în calitatea mea de cetățean al României, pentru ca așa ceva să nu se repete. Guvernul Ungureanu a căzut din cauza celor care nu au vrut – și nu vor nici în acest moment – ca România să fie reformată.  Aș putea spune ca am avut de înfruntat o revoltă a anti-reformiștilor.

La momentul acela, clasa politică din România a facut dovada clară a faptului că nu își dorește profesioniști, oameni capabili de performanță, premianți.  Guvernul meu a fost un guvern care și-a făcut prea bine treaba, un guvern care a demonstrat că este serios și determinat în a pune interesul național deasupra oricăror alte interese, de grup sau de partid. Iar aceasta determinare a echipei mele nu a plăcut multora.  Nu-i nimic, am devenit între timp niște veterani cu experiență pe câmpul luptei politice, ne purtăm cu mândrie cicatricile și suntem încă aici.  Mai încăpățânați ca niciodată.

-Ce ați realizat în anul care a trecut de la căderea guvernului Ungureanu?

-Pot spune cu mâna pe inimă: am continuat, cu consecvență, în direcția pe care pornisem.  Sunt convins că, în momentul din viitor când vom privi în urmă cu toții, cu obiectivitatea pe care ne-o va da trecerea timpului, vom vedea cu claritate că acesta a fost anul în care a început schimbarea clasei politice din România.

Cred că trăim finalul unui ciclu politic și că, începând de la 7 septembrie 2012 – data relansării Forței Civice, asistăm la dispariția generației politice FSN.  E timpul când ne despărțim, în sfârșit, de politica anilor ’90 și facem primii pași în direcția unui nou tip de politică, pentru români și în interesul românilor.  Și este cu adevărat captivant să te afli în mijlocul acțiunii, să știi că faci parte dintre cei care știu că pot schimba în bine destinul României.  Și nu vorbesc doar în numele meu, ci și în numele a mii de tineri, membri ai partidului nostru, care au decis că este momentul – pentru prima oară în viața  lor – să se implice politic și să miște lucrurile  în direcția bună, spre o  Romanie a prosperității și a democrației vii și adevărate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel