Un tribunal ucrainean a aprobat oficial confiscarea petrolierului rus reţinut în portul Izmail

Un tribunal ucrainean a decis, marţi, să aprobe oficial confiscarea petrolierului rus reţinut joi în portul Izmail, din regiunea Odesa, informează Reuters, citând agenţia de presă rusă Interfax.

Petrolierul rus Nika Spirit (care se numea până de curând Neyma) a fost reţinut joi în portul Izmail pentru presupusa sa implicare în capturarea de către Rusia a trei nave ucrainene, în noiembrie 2018, în apropierea strâmtorii Kerci din Marea Neagră. 

Echipajul petrolierului rus, format din aproximativ 15 persoane, a fost eliberat la câteva ore după reţinerea navei.

La sfârşitul lunii mai, Tribunalul Internaţional pentru Dreptul Mării de la Hamburg i-a cerut Moscovei eliberarea imediată a marinarilor ucraineni arestaţi în noiembrie anul trecut în strâmtoarea Kerci. 

Kremlinul a respins decizia, afirmând că instanţa nu are competenţă în respectivul caz. Kievul insistă ca a fost vorba despre un act de agresiune din partea Rusiei şi că incidentul s-a petrecut în apele internaţionale.

Noul preşedinte ucrainean, Volodimir Zelenski, i-a cerut omologului său rus, Vladimir Putin, la sfârşitul lui iunie, eliberarea marinarilor. Totuşi, la jumătatea lunii iulie justiţia rusă a prelungit detenţia lor cu încă trei luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel