Un japonez a găsit o soluţie pentru a scăpa de încălzirea excesivă a computerului

Un japonez susţine că a găsit soluţia pentru problema încălzirii excesive a calculatoarelor, aşezând monede de cupru pe carcasa computerului său, potrivit Descoperă.

O companie IT din Japonia a scanat un laptop Macbook Pro, pentru a demonstra cât de mult se poate încălzi acesta în timp ce capacitatea sa este utilizată la maximum. Specialiştii au putut observa, folosind o cameră cu termoviziune, cum căldura este concentrată în spatele computerului.

Pe baza acestei informaţii, utilizatorul ,,akinori_suzuki" a decis că trebuie să aşeze pe carcasa laptop-ului său monede de 10 yeni, care sunt fabricate, în mare parte, din cupru.

Metalul are o conductibilitate termică mult mai mare decât materialele din care sunt produse carcasele computerelor, motiv pentru care acesta va absorbi toată căldura produsă în interiorul sistemului.

Ideea japonezului a devenit virală pe internet, iar utilizatorii au demonstrat că pot folosi acelaşi principiu şi în cazul computerelor de tip desktop.

Cu toate acestea, ideea lui Akinori Suzuki nu a fost demonstrată ştiinţific, iar din această cauză, nu există siguranţa că acest concept va putea fi pus în aplicare indiferent de situaţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel