Un greu din PNL vrea schimbarea radicală a Legii alegerilor locale

Prim-vicepreședintele PNL Cristian Bușoi a declarat că, pentru o legitimitate sporită a primarilor, alegerea acestora ar trebui să se facă în două tururi de scrutin. El a precizat că va susține acest lucru în PNL, în speranța că Legea alegerilor locale va putea fi modificată cu mai puțin de un an înainte ca cetățenii să voteze.

”Cred că, în România, pentru a da legitimitate primarului, ar trebui să se revină la alegerea în două tururi. Cred că legea într-un singur tur e lipsită de legitimitatea pe care ar avea-o alegerile în două tururi. Susțin acest lucru, pe care l-am susținut și în interiorul Partidului Național Liberal. Din păcate, n-am avut majoritate în Comisia de cod electoral și, pentru că trebuia să existe o modificare cu un an înainte de alegerile locale, votul majorității și accelerarea procedurilor a dus la această nouă formă. 

(...) Protestatarii din Piața Universității, foarte multe voci din media și foarte multe voci din societate spun că ar fi nevoie de alegerea în două tururi, iar eu, personal, cred că ar fi potrivită această alegere și cred că am putea încerca chiar să modificăm legea. E o opinie personală. Eu cred că ar fi o oportunitate să facem acest lucru și aș susține în dezbaterea internă din PNL acest lucru”, a declarat Cristian Bușoi, miercuri, la DCNews Live.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel