Vezi condițiile de viață ale muncitorilor din Satul Olimpic din Londra

Stau câte 10 persoane într-o cameră, 25 împart aceeași toaletă, 75 același duș și toți dorm în cabine portabile cu infiltrații de la apa de ploaie. Potrivit unui muncitor din Ungaria locația este comparată ca o mahala. Aceste sunt condițiile de trai a celor care asigură curățenia din Satul Olimpic din Londra cu cîteva zile înainte de deschiderea Jocurilor Olimpice, relatează Daily Mail.

Autor: Stoleru Vlad

Lucrătorii  de la Satul Olimpic sunt găzduiți 10 într-o cameră într-un campus din Estul Londrei. Este ascuns de ochii publicului, 25 de oameni impart o toaletă, 75 împart același duș și dorm în cabine portabile, iar unele au scurgeri de ploaie. Din cauza vremii neprietenoase, situl a fost inundat și muncitorii au fost forțați să recurgă la lăzile abandonate din campus și să le transforme în mici poduri.

Sute de oameni au venit din străinătate, iar,  la sosire, unii au fost terifiați când au fost anunțați că nu au de lucru pentru două săptămâni. În ciuda acestora, au mai fost supuși la plata a 18 lire pe zi, de către compania angajatoare, pentru a dormi in supraaglomeratele cabine de metal, chiria ajungând la 550 de lire pe luna. Unii care au venit în Anglia disperați pentru slujbe, s-au întors descriind campusul ca fiind “îngrozitor, oribil”, cu toalete si dușuri mizerabile de la supra-utilizare.

O studentă de 21 de ani din Madrid, Andrea Murnoz, declară: “Nu mi-a venit să cred când am văzut unde dorm oamenii. Când am văzut prima oară porțile de metal si turnul înalt din centru mi-am adus aminte de un lagăr de concentrare. Arăta oribil!”

Muncitorii din campus au semnat ordine care îi previn să vorbească cu presa și nu li se dă voie să primească vizite de la membrii familiei si prieteni “din motive de sigurantă”. Un muncitor, din Ungaria, declara: “Când am văzut tabăra, am fost șocați. Când am venit în Anglia credeam că va fi mult mai drăguță cazarea. Unele cabine au scrgeri și ni s-a spus că trebuie sa le reparăm singuri. Două fete deja au plecat din cauză ca nu au vrut să împartă camera cu bărbați necunoscuți.”

Deși ofițerii de mediu și sănătate au declarat că toaletele și dușurile “sunt puțin probabil să fie adecvate” și arhitecții peisagiști arată că “aranjamentele de dormit sunt înghesuite”, consilierii au decis că, din cauza cazării temporare, preocupările legate de locuinţe şi bunăstarea lucrătorilor, nu au motive justificate pentru a refuza permisiunea de planificare. Orice cazare în care mai mult de 2 adulți trebuie să împartă o cameră este considerată supra-aglomerată conform dreptului de proprietate/inchiriere. Orientările de siguranță și sănătate spun că angajatorii trebuie să asigure cel puțin 5 toalete și 5 chiuvete pentru 100 de personae. Conducătorul campusului muncitoresc Craig Lovett de la Spotless International Services spune că numarul de toalete și dușuri pe persoană depășesc cerințele pentru cazarea temporară și că erau facilități de internet, medicale și de divertisment în campus. A spus că neașteptata ploaie puternică a fost o problem dar compania lucrează fară odihnă să rezolve problemele.

A mai adăugat: “Acest campus nu este o inchisoare. Nimeni nu e forțat să stea aici. Mulți dintre angajații noștri au venit din zone unde este o rată foarte mică a angajării și că sunt foarte fericiți să lucreze la Jocurile Olimpice. Tot timpul vor fii cateva persoane nemulțumite în campus, dar este păcat că nu au venit să vorbească cu noi.” (Sursa: Daily Mail)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel