Un bărbat a petrecut şase ore suspendat la nivelul ultimului etaj al Turnului Eiffel

n bărbat a escaladat Turnul Eiffel din motive necunoscute luni după-amiază şi a rămas suspendat timp de şase ore la nivelul ultimului etaj al edificiului până la căderea nopţii, determinând evacuarea celebrului monument parizian, informează AFP.

'Vizitatorul care a escaladat Turnul Eiffel în debutul după-amiezii a fost preluat de echipele de intervenţie', au anunţat cu puţin timp înainte de ora locală 22:00 (20:00 GMT) reprezentanţii companiei ce administrează monumentul, precizând că edificiul va fi redeschis pentru public marţi la ora locală 09:30. 'La 21:30, membrii brigăzii de pompieri din Paris au reuşit să îl convingă pe individ', a precizat aceeaşi companie într-un comunicat.

Bărbatul, îmbrăcat în negru, a rămas suspendat în rapel, ţinându-se de barele turnului la câţiva metri sub nivelul celui de-al treilea etaj - care este şi ultimul - al monumentului. Pompierii au reuşit să ajungă la acelaşi nivel cu individul coborând ei înşişi în rapel de la al treilea etaj al turnului înalt de 324 de metri şi au negociat cu bărbatul, asistaţi de brigada de căutare şi intervenţie din cadrul poliţiei pariziene (BRI), potrivit unei surse poliţieneşti, care afirmă că motivaţiile bărbatului au rămas pentru moment necunoscute. 'Din fericire, acest tip de intruziune rămâne foarte rar', a subliniat compania ce administrează Turnul Eiffel (SETE), care a salutat 'profesionalismul colaboratorilor şi al tuturor angajaţilor din forţele publice care au participat la această intervenţie'.

La baza monumentului, 'spectacolul' i-a captivat pe pietoni şi pe sutele de turişti aflaţi în zonă, în timp ce aproximativ '2.500 de vizitatori' au fost evacuaţi 'cu calm şi în deplină siguranţă', potrivit companiei SETE, care a promis că va rambursa 'automat' biletele rezervate pentru vizitarea Turnului Eiffel luni după-amiază. Compania SETE a anunţat prin intermediul unui mesaj publicat luni pe Twitter la ora locală 15:30 că 'Doamna de Fier' nu mai este accesibilă pentru vizitatori. În octombrie 2017, Turnul Eiffel a trebuit să fie evacuat din cauza prezenţei, pe un stâlp al turnului, a unui tânăr care ameninţa că se va sinucide. În cele din urmă, Poliţia a reuşit să îl determine pe tânăr să renunţe la actul sinucigaş. Turnul Eiffel, care sărbătoreşte în 2019 împlinirea a 130 de la inaugurare, este monumentul cu cei mai mulţi vizitatori plătitori din lume. Edificiul parizian primeşte la baza lui peste 20 de milioane de admiratori din lumea întreagă, dintre care 7 milioane de vizitatori plătitori. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel