Un avion privat a fost avariat la aterizarea pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu

Sursă foto: Facebook (Aeroportul International Mihail Kogalniceanu Constanta)
Sursă foto: Facebook (Aeroportul International Mihail Kogalniceanu Constanta)

Un avion privat care a aterizat pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu a fost avariat. 

O aeronavă ce aparţine unui operator privat străin a suferit o defecţiune, sâmbătă, în momentul aterizării pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu, fără a se înregistra victime şi fără perturbarea traficului aerian, au informat reprezentanţii aeroportului, conform Agerpres. 

"În data de 16.07.2022, pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu Constanţa, a avut loc un accident minor de aeronavă, fără victime. Aeronava de tip Kitfox, aparţinând unui operator privat străin, efectua un zbor pe ruta Tuzla - Mihail Kogălniceanu, iar după momentul aterizării, la ora 07,42, aeronava a efectuat o întoarcere la 180 de grade pe pistă, cedând o jambă a aterizorului principal", se arată într-un comunicat transmis de Biroul de presă al Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu.

Pilotul nu a fost rănit și este în siguranță

Conform sursei citate, aeronava avariată a fost scoasă rapid de pe pistă. Pilotul, cetăţean străin, este în afara oricărui pericol.

"Autorităţile aeroportuare au intervenit rapid pentru înlăturarea aeronavei avariate de pe pista de aterizare - decolare şi redeschiderea acesteia pentru traficul aerian. Pilotul, cetăţean străin, se află în afara oricărui pericol. (...) În urma acestui eveniment, traficul aerian de pe aeroport nu a fost perturbat", se precizează în comunicat.

Investigaţiile autorităţilor competente în acest caz sunt în derulare.

"La aeroport s-au prezentat organele de cercetare penală şi reprezentanţii Autorităţii de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile, investigaţiile fiind în curs de desfăşurare", au informat reprezentanţii Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu. 

Un pasager cu zero experiență a aterizat un avion în locul pilotului

Un pasager fără experiență de zbor a aterizat în siguranță un avion privat pe un aeroport din Florida marți după-amiază, 10 mai, după ce pilotul a devenit incapacitat. Pe măsură ce incidentul avea loc, pasagerul a putut fi auzit spunând controlului aerian că nu știe să piloteze avionul, potrivit materialului audio de pe liveATC.netm obținut de CNN.

”Am o situație gravă aici. Pilotul meu a devenit incoerent și nu am idee cum să pilotez avionul”, a spus pasagerul neidentificat în audio.

Apoi, un controlor de trafic aerian a început să ofere pasagerului instrucțiuni privind aterizarea avionului, potrivit materialului audio. Pilotul de ocazie a aterizat în cele din urmă pe Aeroportul Internațional Palm Beach din Florida.

"Încercați să țineți aripile la nivel și să vedeți dacă puteți începe să coborâți. Împingeți înainte comenzile și coborâți într-un ritm foarte lent", se aude controlorul de trafic aerian spunându-i bărbatului. Citeșt mai multe AICI

Un pasager a deschis ușa de urgență și a mers pe aripă în timp ce avionul rula

Un pasager al United Airlines a fost arestat joi dimineață pe Aeroportul Internațional O'Hare din Chicago, după ce a deschis ușa unei aeronave și a ieșit pe aripa avionului în timp ce acesta rula.

”Un bărbat se afla la bordul unui avion care se apropia de poarta de debarcare când a deschis ieșirea de urgență și a ieșit pe aripa avionului. Subiectul a alunecat apoi de pe aripă și a căzut pe aerodrom”, potrivit unui comunicat al Departamentului de Poliție din Chicago. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel