Ultimul salut al Regelui Mihai. Gest unic la Palatul Regal- EXCLUSIV

Era 19 noiembrie 2014. A fost ultima oară când români venițik din toată țara i-au cântat ”La mulți ani cu sănătate” Regelui Mihai, din curtea Palatului Elisabeta. Atunci, Majestatea Sa a făcut un gest pe care nu-l mai făcuse, unul care a dus la o concluzie dureroasă: ”Nu mai poate Regele”.

În 19 noiembrie 2014 a plouat, însă curtea Palatului Regal a fost plină de oameni care voiau un singur lucru, să-i cânte ”La mulți ani cu sănătate” Regelui Mihai.

Majestatea Sa a ieșit atunci la balcon. Se sprijinea de balustradă într-o mână și saluta mulțimea de parcă n-ar mai fi plecat. ”Nu mai poate Majestatea Sa”, a spus atunci o bătrână, printre lacrimi, în timp ce-i cântă 'La mulți ani cu sănătate'. Prof.dr.Monica Pop îl vedea pe Regele Mihai încă în puteri, dar mulțimea îl vedea slăbit. Tot repetau: ”Nu mai poate”.  Atunci, Regele Mihai a făcut un gest care a rămas în amintirea tuturor celor prezenți în curtea Palatului Elisabeta. Majestatea Sa a plecat de la balcon. Ușile balconului nu s-au închis în urma sa și, deodată, s-a auzit: 'Uite, uite, uite, a venit din nou, Regele!'. Regele Mihai se sprijinea de balcon cu o mână și se uita parcă la fiecare om. Două stoluri de porumbei au trecut pe deasupra sa. Un porumbel s-a așezat pe acoperiș deasupra Regelui Mihai. "O minune", a spus o bătrână. Regele se uita spre copilul în uniformă ce stătea drept în fața balconului, copil de trupă. Majestatea Sa a plecat din nou și, din nou, s-a întors, pentru a treia oară. A fost ultima oară când Regele Mihai a salutat mulțimea de la balconul Palatului Elisabeta.

VEZI AICI MAI MULT: Moment istoric la Palatul Regal. Gestul unic al Regelui Mihai. Ce a apărut deasupra sa- GALERIE FOTO

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy