Ultimul salut al Regelui Mihai. Gest unic la Palatul Regal- EXCLUSIV

Era 19 noiembrie 2014. A fost ultima oară când români venițik din toată țara i-au cântat ”La mulți ani cu sănătate” Regelui Mihai, din curtea Palatului Elisabeta. Atunci, Majestatea Sa a făcut un gest pe care nu-l mai făcuse, unul care a dus la o concluzie dureroasă: ”Nu mai poate Regele”.

În 19 noiembrie 2014 a plouat, însă curtea Palatului Regal a fost plină de oameni care voiau un singur lucru, să-i cânte ”La mulți ani cu sănătate” Regelui Mihai.

Majestatea Sa a ieșit atunci la balcon. Se sprijinea de balustradă într-o mână și saluta mulțimea de parcă n-ar mai fi plecat. ”Nu mai poate Majestatea Sa”, a spus atunci o bătrână, printre lacrimi, în timp ce-i cântă 'La mulți ani cu sănătate'. Prof.dr.Monica Pop îl vedea pe Regele Mihai încă în puteri, dar mulțimea îl vedea slăbit. Tot repetau: ”Nu mai poate”.  Atunci, Regele Mihai a făcut un gest care a rămas în amintirea tuturor celor prezenți în curtea Palatului Elisabeta. Majestatea Sa a plecat de la balcon. Ușile balconului nu s-au închis în urma sa și, deodată, s-a auzit: 'Uite, uite, uite, a venit din nou, Regele!'. Regele Mihai se sprijinea de balcon cu o mână și se uita parcă la fiecare om. Două stoluri de porumbei au trecut pe deasupra sa. Un porumbel s-a așezat pe acoperiș deasupra Regelui Mihai. "O minune", a spus o bătrână. Regele se uita spre copilul în uniformă ce stătea drept în fața balconului, copil de trupă. Majestatea Sa a plecat din nou și, din nou, s-a întors, pentru a treia oară. A fost ultima oară când Regele Mihai a salutat mulțimea de la balconul Palatului Elisabeta.

VEZI AICI MAI MULT: Moment istoric la Palatul Regal. Gestul unic al Regelui Mihai. Ce a apărut deasupra sa- GALERIE FOTO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel