UE nu mai amână sancțiunile economice: Rusia, scoasă din sărite

Statele membre ale Uniunii Europene au stabilit joi să implementeze un nou pachet de sancțiuni economice împotriva Rusiei, care urmează să intre în vigoare vineri, potrivit unor surse diplomatice europene, citate de AFP.

Într-o primă reacție, ministerul rus de Externe a transmis că sancțiunile împotriva Moscovei afectează interesele Uniunii Europene, conform Ria Novosti.

Pachetul de sancțiuni a fost deja adoptat de statele Uniunii Europene la începutul acestei săptămâni. Pentru ca măsurile punitive să intre în vigoare este necesară publicarea deciziei în Jurnalul Oficial al UE, etapă pe care europenii au amânat-o pentru a analiza evoluția armistițiului din Estul Ucrainei.

Într-un comunicat de presă remis vineri, președintele Consiliului European, Herman van Rompuy, anunța că UE ar putea să renunțe parțial sau integral la sancțiuni, în funcție de evoluțiile din Ucraina. 

Amânarea implementării sancțiunilor ar fi survenit ca urmare a opoziției unor țări din UE, între care Ungaria, Cehia și Finlanda.

Sursele AFP spun că Herman Van Rompuy urmează să "explice" joi după-amiază, într-o declarație, această decizie, luată pentru a menține presiunea asupra Moscovei în pofida unei detensionări a situației din teren în estul Ucrainei.

Rusia a arătat recent că destinderea conflictului din Ucraina nu mai impune escaladarea sancțiunilor. Premierul Medvedev spunea că Moscova va răspunde cu aceeași monedă față de penalitățile aplicate de UE.

SUA și UE vor să implice giganții energetici în războiul sancțiunilor cu Rusia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel