UDMR susține moțiunea de cenzură PNL împotriva Guvernului Victor Ponta

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, că partidul său va susţine moţiunea de cenzură iniţiată de PNL.

Decizia formală se va lua luni în grupurile parlamentare reunite ale UDMR. Kelemen Hunor a precizat că a purtat o primă discuție cu liberalii după depunerea moţiunii de cenzură. Liderii UDMR şi PNL urmează să se mai întâlnească în aceste zile.

"Moţiunea de cenzură - un instrument politic şi este foarte bine să fie folosit în fiecare sesiune parlamentară. Rămâne, cel puţin pentru mine, întrebarea dacă era bine să fie iniţiată această moţiune acum sau peste două trei săptămâni, dar nu mai este cale de întoarcere. UDMR este în Opoziţie şi aproape sigur că se va comporta ca o formaţiune politică în Opoziţie, sigur că nu va vota împotriva moţiunii de cenzură, dar consultându-mă cu colegii mei marea majoritate crede că trebuie să mergem pe logica unei formaţiuni politice în Opoziţie", a spus Kelemen Hunor după întâlnirea cu liderii PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, potrivit Agerpres

Nicio șansă fără trădare în coaliție

Liderul UDMR a precizat că dacă actuala coaliţie îl susţine pe premierul Victor Ponta moţiunea nu are nicio şansă să treacă. "Nu avem voturile necesare fără ajutorul unora din coaliţia actuală de a da jos Guvernul", a precizat Kelemen Hunor. Întrebat dacă UDMR este interesat să intre în prezent la guvernare, Kelemen Hunor a subliniat că acest aspect nu a fost discutat cu PNL şi că este prematură o astfel de chestiune.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel