UDMR-AUTONOMIE. Hunor: Când vorbim de autonomie, nu ne gândim la separatism

hunor
hunor

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat luni că proiectul de autonomie propus de UDMR "nu are nicio legătură cu Moscova, nici cu Crimeea, nici cu separatiștii, ci este un model care funcționează în Europa".

"Proiectul nostru nu are nicio legătură nici cu Moscova, nici cu Crimeea, nici cu separatiștii. Acest proiect are, când vorbim de ținutul secuiesc, foarte multe aspecte legate de limbă, de identitatea națională. Este un model care funcționează în Europa. Acest proiect nu a fost discutat nici cu Ungaria, nici cu Moscova", a precizat candidatul UDMR pentru Cotroceni, Kelemen Hunor, la o dezbatere organizată luni, în contextul alegerilor prezidențiale.

El a adăugat că, în relațiile etnicilor maghiari cu românii, de fiecare dată s-a ales calea dialogului.

CITEȘTE ȘI: Kelemen Hunor: Sunt în Guvern pentru că Traian Băsescu nu a semnat demisia

"Mă delimitez de orice asociere cu Moscova și cu ceea ce se întâmplă în Ucraina. Noi nu vrem să plecăm din țară. Când vorbim de autonomie, niciodată nu ne gândim la separatism, la enclavizare, la statalitate. Noi, când vorbim de autonomie, vorbim de subsidiaritate, de descentralizare și, este adevărat, acolo unde comunitatea maghiară trăiește în număr mare, ne gândim la chestiunile lingvistice și la rezolvarea instituțională a problemelor pentru a păstra identitatea națională", a spus liderul UDMR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel