Kelemen Hunor: Sunt în Guvern pentru că Traian Băsescu nu a semnat demisia

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a precizat, luni, că se află încă în Guvern pentru că președintele Traian Băsescu nu i-a semnat, până în acest moment, demisia.

"Este la el (la președintele Traian Băsescu-n.r.) demisia mea, nu am retras această demisie, nu l-am sunat pe domnul președinte să semneze sau să nu semneze acest decret. Deci, din acest punct de vedere, lucrurile sunt foarte clare. Dacă astăzi semnează sau mâine, eu am plecat din Guvern", a susținut Kelemen Hunor, la încheierea unei dezbateri organizate de UDMR, în contextul alegerilor prezidențiale, potrivit Agerpres.

Liderul UDMR a recizat că, în cazul în care președintele va semna demisia sa, atunci interimatul de la Ministerul Culturii va fi preluat de către un alt membru al Guvernului, pentru maximum 45 de zile.

Cât privește faptul că UDMR rămâne la guvernare, deși PSD-ul nu susține proiectul de autonomie, Kelemen Hunor a spus că nu a cerut susținerea partidelor din arcul guvernamental.

Reamintim că, în data de 11 iulie, la Cluj-Napoca, la finalul unei reuniuni a Consiliului Permanent al UDMR, liderul formaținii politice, Kelemen Hunor, și-a anunțat demisia din funcțiile deținute în Guvern, de ministru al Culturii și vicepremier.

Ulterior, la 1 august, Kelemen Hunor a explicat că și-a depus demisia încă de pe 28 iulie și că nu părăsește Executivul din vina prim-ministrului.

UDMR a propus-o pentru portofoliul Culturii pe Rozalia Biro, însă nominalizarea a fost respinsă de președintele Traian Băsescu.

Nici până acum, UDMR nu a făcut o altă nominalizare pentru funcția de vicepremier și cea de ministru al Culturii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel