Uber impune vaccinarea angajaţilor săi din SUA

Uber impune vaccinarea angajaţilor săi din SUA
Uber impune vaccinarea angajaţilor săi din SUA

După Google şi Facebook, a venit rândul unei alte companii californiene importante, Uber, să anunţe că vaccinarea va deveni obligatorie pentru angajaţii săi din Statele Unite, în contextul în care varianta Delta a noului coronavirus a determinat o nouă creştere a numărului de cazuri de COVID-19 la nivel mondial, potrivit presei americane, relatează AFP. 

Totodată, revenirea angajaţilor în birouri, pe plan global, a fost amânată pentru sfârşitul lunii octombrie, a raportat Business Insider. Contactaţi de jurnaliştii de la AFP, reprezentanţii companiei Uber nu au făcut deocamdată declaraţii pe această temă. Google şi Facebook au făcut miercuri anunţuri similare, precizând că vor cere tuturor angajaţilor lor care vor reveni în birourile celor două companii să fie vaccinaţi împotriva noului coronavirus, după un val de anunţuri asemănătoare ale organismelor publice din Statele Unite.

Preşedintele Joe Biden a prezentat tot joi o serie de măsuri pentru a stimula vaccinările în Statele Unite, printre care se află şi obligativitatea pentru milioane de angajaţi federali de a se vaccina sau de a se supune unei serii de constrângeri, precum obligaţia de a purta măşti sanitare în permanenţă şi de a face cu regularitate teste COVID-19, o dată sau de două ori pe săptămână.

Statul federal american are un personal alcătuit din 4 milioane de persoane, dintre care 2 milioane de civili. Aproape jumătate din populaţia americană (49,4%) este vaccinată cu schemă completă, iar 57,7% din totalul rezidenţilor de peste 12 ani, care reprezintă persoanele eligibile pentru vaccinare, sunt complet vaccinaţi, potrivit datelor publicate de Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC), principala agenţie federală de sănătate publică din Statele Unite, notează Agerpres.

Giganţii internetului Google şi Facebook au anunţat miercuri că vor cere tuturor angajaţilor din sediile lor să fie vaccinaţi, după un val de anunţuri similare din partea organismelor publice în Statele Unite, relatează joi France Presse.

Obligaţia va fi implementată de Google "în următoarele săptămâni" în Statele Unite, înainte de a fi extinsă la alte regiuni ale lumii "în următoarele luni", a declarat directorul general Sundar Pichai într-un comunicat, precizând că măsura nu se aplică în ţările unde vaccinul nu este încă uşor accesibil.

Google va furniza în curând detalii cu privire la excepţiile de la această cerinţă "pentru persoanele ce nu pot fi vaccinate din motive medicale sau populaţii specifice", a declarat compania.

"Vaccinarea este una dintre cele mai importante căi pentru noi şi comunităţile noastre locale de a rămâne sănătoşi", a insistat Sundar Pichai. Citește continuarea știrii aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel