Turism în România. Cât s-a cheltuit într-un an

Aproape 2,75 milioane de turişti străini s-au cazat în structurile de cazare turistică din România anul trecut, iar cheltuielile acestora au depăşit 6 miliarde de lei, potrivit datelor publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS). 

Turiştii nerezidenţi sosiţi în România în 2017 au cheltuit, în medie, 2.183 lei de persoană.

'În anul 2017 numărul de turişti nerezidenţi cazaţi în structurile de cazare turistică colective a fost de 2749,5 mii, iar cheltuielile acestora s-au ridicat în total la 6002,9 milioane lei. Numărul total de nerezidenţi cazaţi în structurile de cazare turistică colective în trimestrul IV 2017 a fost de 584,0 mii, iar cheltuielile acestora s-au ridicat în total la 1326,0 milioane lei', precizează comunicatul INS.

Afacerile au fost principalul motiv al sejurului petrecut de turiştii nerezidenţi în România în trimestrul IV 2017, prin participarea la congrese, conferinţe, cursuri, târguri şi expoziţii (62,6% din numărul total de turişti nerezidenţi), cheltuielile acestora reprezentând 63,1% din total.

Cel de-al doilea motiv al sejurului a fost reprezentat de călătoriile în scop particular (37,4% din numărul total de turişti nerezidenţi), dintre acestea evidenţiindu-se călătoriile pentru vacanţe (65%). Călătoriile în scop particular includ călătoriile pentru vacanţe, cumpărături, evenimente culturale şi sportive, vizitarea prietenilor şi rudelor, tratament medical, religie, tranzit şi alte activităţi.

Potrivit datelor INS, din totalul cheltuielilor pentru afaceri, ponderea cea mai mare o reprezintă cheltuielile pentru cazare (56,3%), fiind preferată cazarea cu mic dejun inclus (93%). Cheltuielile turiştilor nerezidenţi în restaurante şi baruri au fost de 16,3%, iar cele pentru cumpărături au reprezentat 11,6%.

[citeste si]

50,7% dintre nerezidenţii sosiţi în România şi-au organizat sejurul prin agenţii de turism, iar 31,5% şi-au organizat singuri sejurul. Principalul mijloc de transport utilizat de turiştii nerezidenţi pentru a sosi în România a fost avionul (77,9% din numărul total de turişti). Autoturismele proprii au reprezentat 12,2%, urmate de autocare şi autobuze cu 7,7%, alte mijloace (tren, ambarcaţiuni fluviale, autoturisme închiriate, motociclete etc.) 2,2%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel