Turcan: Solicitarea PNL ca Dăncilă să vină la 'Ora Guvernului', respinsă

Raluca Turcan
Raluca Turcan

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a respins luni solicitarea PNL ca premierul Viorica Dăncilă să vină în Parlament la 'Ora Guvernului' pentru explicaţii privind reprimarea protestului din 10 august, a anunţat liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan.

'Biroul permanent, prin vocea domnului Liviu Dragnea, a respins solicitarea PNL ca la începutul acestei sesiuni parlamentare premierul Viorica Dăncilă să vină la 'Ora Guvernului' în Parlament pentru a răspunde cu privire la reprimarea protestului paşnic antiguvernamental din 10 august. Prim-ministrul ar fi trebuit să vină în Parlamentul României şi sub incidenţa legii răspunderii ministeriale ar fi trebuit să ofere adevărul cu privire la modul în care a fost reprimat protestul paşnic al unor oameni care doreau să-şi exprime nemulţumirea faţă de modul în care este condusă România. Au fost gazaţi şi bătuţi sute de oameni, avem sute de plângeri, avem femei cu copii în braţe care au înghiţit gaze lacrimogene, vârstnici care au primit bastoane ale jandarmilor dezlănţuiţi, avem informaţii contradictorii între ministrul de Interne, prefectul Capitalei, precum şi reprezentanţi ai Jandarmeriei, turişti din UE şi străini au fost bătuţi şi îndepărtaţi într-un mod grotesc de România. Lucrul acesta nu poate să rămână fără vreun răspuns din partea omului cu cea mai înaltă funcţie în Guvernul României. Nu există o altă autoritate care să poată să gestioneze o asemenea acţiune violentă a Jandarmeriei, alta decât primul-ministru şi ministrul de Interne. Există suspiciuni cu privire la ilegalităţi comise în Ministerul de Interne. (...) Într-o ţară normală, atât ministrul de Interne, cât şi Liviu Dragnea ar fi fost anchetaţi şi ar fi fost urmăriţi de Poliţie şi Jandarmi pentru că încalcă legea', a precizat Raluca Turcan. Ea a arătat că solicitarea PNL a fost respinsă fără niciun motiv.

Vot pentru respingerea solicitării liberalilor

Potrivit acesteia, majoritatea parlamentară şi UDMR au votat pentru respingerea solicitării liberalilor. De asemenea, liderul deputaţilor PNL a arătat că la plenul de miercuri vor fi discutate cele două solicitări privind înfiinţarea unor comisii de anchetă în cazul pestei porcine şi al reprimării protestului din 10 august.

'Cel mai probabil, majoritatea parlamentară va urmări să blocheze aceste comisii de anchetă. (...) S-a format un zid în jurul doamnei premier Dăncilă în frunte cu Liviu Dragnea, de altfel acest parteneriat s-a dovedit în momentul de faţă că a fost capabil să ordone ministrului de Interne, care încă se află în funcţie, să scoată jandarmii împotriva cetăţenilor de rând', a spus Turcan. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel