Tulcea: Proiect european pentru depunerea online a cererilor de ajutoare sociale de către vârstnici

Consiliul Judeţean (CJ) Tulcea va pune la dispoziţia persoanelor vârstnice o platformă online pentru depunerea cererilor de acordare a ajutoarelor sociale, în cadrul unui proiect lansat miercuri şi finanţat din fonduri europene prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă.

În cadrul proiectului "Soluţii administrative moderne - dezvoltarea şi implementarea de proceduri şi mecanisme simplificate în sprijinul cetăţenilor în cadrul CJ Tulcea", s-a început procedura de identificare a serviciilor care vor fi externalizate, potrivit managerului de proiect, Laura Damean.

"În momentul de faţă, facem consultări la nivelul CJ cu privire la serviciile care vor fi externalizate, astfel încât vom şti ce să cerem în caietul de sarcini pentru licitaţia care va avea loc în vederea achiziţiei programului informatic. Nu toate serviciile vor fi externalizate", a menţionat, pentru AGERPRES, Damean.

Managerul de proiect a mai spus că principala activitate care va fi externalizată va fi cea de depunere a solicitărilor pentru acordarea ajutoarelor sociale.

"Vârstnicii se deplasează greu şi încercăm să venim în sprijinul lor şi al însoţitorilor. România nu are încă o platformă pentru asemenea servicii şi considerăm că ar fi utilă şi ar îmbunătăţi calitatea vieţii acestora", a afirmat reprezentanta CJ.

În cadrul proiectului va fi realizată Strategia de dezvoltare durabilă a judeţului Tulcea pentru perioada 2021-2027 şi va fi introdus un mecanism de bugetare participativă în scopul creşterii transparenţei procesului decizional, potrivit sursei citate.

Contractul de finanţare pentru realizarea proiectului "Soluţii administrative moderne - dezvoltarea şi implementarea de proceduri şi mecanisme simplificate în sprijinul cetăţenilor în cadrul CJ Tulcea" a fost semnat în luna mai a acestui an.

Valoarea totală a proiectului este de 3.186.716,19 lei, iar perioada de derulare este de 24 de luni. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel