Trump dă vina pe 'oameni ai Antifa' pentru invadarea Capitoliului - VIDEO

Preşedintele american Donald Trump a dat vina pe 'oameni ai Antifa', într-o discuţie privată, pentru invadarea Capitoliului miercurea trecută.

Imaginile video şi dovezile documentare arată că protestatarii erau într-o proporţie covârşitoare susţinătorii săi, relatează site-ul de ştiri Axios, citat de Reuters.

Trump a făcut această afirmaţie într-o discuţie telefonică de peste 30 de minute pe care a avut-o luni dimineaţă cu liderul minorităţii republicane din Camera Reprezentanţilor, Kevin McCarthy, a transmis Axios, care citează un oficial de la Casa Albă şi o altă sursă aflată la curent cu respectiva convorbire.

Cu toate acestea, McCarthy i-a spus lui Trump în discuţie, care conform Axios a fost tensionată şi purtată pe un ton agresiv pe alocuri, că 'nu este Antifa (mişcare de stânga antifascistă şi antirasistă - n.r.), sunt MAGA, ştiu asta pentru că am fost acolo'.

Oameni ai Antifa, opriți de suporterii lui Trump să intre în Capitoliu:

MAGA îi desemnează pe susţinătorii lui Donald Trump, fiind acronimul în limba engleză al sloganului folosit de preşedintele republican în exerciţiu în campaniile sale electorale, 'Make America Great Again' - 'Să facem America măreaţă din nou'. De asemenea, McCarthy l-a sfătuit pe Trump să îl sune pe Joe Biden, să se întâlnească cu preşedintele ales şi să lase o scrisoare de bun-venit în biroul de la Casa Albă pentru succesorul său, conform relatării.

VEZI ȘI Trump dă o LOVITURĂ TOTALĂ organizaţiei criminale Antifa și fanilor stângii radicale

Reuters precizează că, până la scrierea articolului, Casa Albă nu a răspuns solicitării de a comenta relatarea din Axios. Nici reprezentanţii lui McCarthy nu au putut fi contactaţi deocamdată. Invadarea Capitoliului săptămâna trecută de către susţinătorii lui Trump a întârziat certificarea victoriei lui Biden. Trump, care a contestat, fără dovezi, validitatea victoriei în alegeri a lui Biden, iniţial a salutat protestul susţinătorilor săi, dar apoi a condamnat violenţele, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel