Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Tripleta Tăriceanu - Ponta - Diaconu revine. Efect major în 2014, cu Antonescu. Ce se întâmplă în 2019?

Victor Ponta, Călin Popescu Tăriceanu și Mircea Diaconu au avut un impact major în 2014, înainte de alegerile prezidențiale. Au și acum? 

În 2014, Călin Popescu Tăriceanu a plecat din PNL, după 24 de ani, nemulțumit de ruperea USL. La vremea aceea, era acuzat că ”s-a predat lui Victor Ponta”. Contrar dorinței lui Crin Antonescu, Călin Popescu Tăriceanu voia să țină USL în viață, votând împotriva ruperii alianței cu PSD. Câteva luni mai târziu, în mai, Crin Antonescu își dădea demisia după ce PNL obținuse doar 15% la alegerile europarlamentare. În timpul campaniei electorale, Crin Antonescu declara că va pleca din funcție dacă partidul nu va obține cel puțin 20%. I-au lipsit 5 procente. Mircea Diaconu și-a dat atunci demisia din PNL și a candidat independent, obținând chiar procentele care-l țineau la conducerea PNL pe Crin Antonescu. Mircea Diaconu a luat în 2014 6.92% din voturi. 

La nivel de 2014, chiar înaintea alegerilor prezidențiale, tripleta Călin Popescu Tăriceanu - Victor Ponta - Mircea Diaconu a avut un rol însemnat pe scena politică. 

Acum, în 2019, revine, sub forma alianței Călin Popescu Tăriceanu - Victor Ponta, ce oferă susținere pentru prezidențiale lui Mircea Diaconu. 

Fostul europarlamentar independent se va găsi iar în cursă electorală, tot ca independent, dar cu altă susținere. Victor Ponta este la conducerea propriului partid și rupe o altă alianță, cea formată din ALDE - PSD, formând propria alianță cu ALDE, cu politicianul care i-a fost alături până la capăt în 2014. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel