Traian Băsescu propune modelul suedez, la sfârșit de mandat, la fel ca Ion Iliescu în 1990

Prin 1990, Ion Iliescu propunea ceea ce el credea că este o formulă suedeză a dezvoltării. Acum, la distanță de mai bine de două decenii, Traian Băsescu spune că salvarea economiei românești este modelul nordic.

"Sunt diverse tipuri de capitalism. La noi va funcționa capitalismul popular, cu o singură condiție: dacă avem certitudinea că rămânem și consolidăm în continuare instituțiile de drept. Fără stat de drept, nu putem face capitalism nordic. Noridicii au un capitalism popular. Țările Noride sunt o soluție. Capitalismul de tip nordic. Este o soluție în care există oameni foarte potenți financiar, dar există o distribuție bazată pe muncă, nu pe ajutoare sociale. Iată cum ar fi un capitalism popular în România: cel care muncește să nu mai aibă un salariu de 1100 de lei, ci 3100 de lei pentru a putea trăi onorabil. Desigur că este foarte bine să ai un capitalism autohton, dar din păcate nu am reușit să generăm așa ceva", a spus Traian Băsescu.

"Ne-am obișnuit să spunem că nu mai avem economie: vă dau două cifre, au trecut 20 de ani, Ceaușescu exporta și aerul pe care îl respiram. A reușit să exporte la finalul lui 1989, 10 miliarde de dolari. Anul trecut, România a exportat 53 de miliarde de euro. România este una din țările din UE care are cea mai mare pondere a PIB provenind din industrie: 30%", a mai zis Traian Băsescu la Realitatea TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel