Traian Băsescu a primit, în 2013, cadouri în valoare de 5.667 euro

Președintele Traian Băsescu a primit, în 2013, daruri în valoare totală de 5.667 euro, între care s-au regăsit traiste tradiționale, pălării de paie și "cu păun", cărți, o păpușă, dar și Premiul Gala Mediatorilor, "Mediator's Awards 2013".

Potrivit listei publicate pe site-ul Administrației Prezidențiale, președintele Traian Băsescu a primit anul trecut 37 de bunuri cu titlu gratuit cu prilejul unor acțiuni de protocol sau alte activități în legătură cu exercitarea funcției. Valoarea totală a cadourilor a fost de 5.667 euro, cele mai scumpe fiind o machetă de vapor "Deepwater Champion" primită de la Exxon Mobile şi OMV Petrom, în valoare de 3.875 de euro, și o machetă de navă, din lemn de trandafir, al navei „Zheng He”, în vitrină de sticlă, în valoare de 900 de euro.

La polul opus, privind valoarea darurilor primite de către șeful statului în 2013, se află cartea „Câte doruri sunt prin sat - poezii populare”, Maria Sterp, Editura Salgo, în valoare de 5 euro.

Lista cuprinde inclusiv o pălărie de paie (clop) şi două "cu păuni",  traiste tradiţionale, vase din ceramică, Premiul Gala Mediatorilor, „Mediator’s Awards 2013”, o păpuşă în costum tradiţional românesc, pahare din lut, o sticlă cu enupăr și artizanat "Avram Iancu", precum și un obiect din ceramică "Orologiu din Piața Traian".

Din toate darurile primite pe parcursul anului 2013, președintele Traian Băsescu nu a oprit nimic, spre deosebire de anul precedent când și-a păstrat o machetă de vapor, în valoare de 140 de euro.

Toate cadourile au rămas în patrimoniul Administraţiei Prezidenţiale.

De remarcat și faptul că valoarea darurilor primite de președintele Băsescu în 2013 a fost cu 4.822 de euro mai mare decât cea a cadourilor primite în 2012

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel