Traian Băsescu, în 2010: "Salut Sorine!" Același Traian Băsescu, în 2011: "Pe Blejnar, nu-l cunosc" - Video

basescu
basescu

Președintele Traian Băsescu apare în stenograma unei convorbiri telefonice pe care a avut-o cu Sorin Blejnar, stenogramă aflată în dosarul penal numit "Motorina", instrumentat pe numele fostului șef al ANAF. Dacă președintele Băsescu îl saluta în 2010 prietenos pe Blejnar, "Salut Sorine!", la mai puțin de un an, în martie 2011, același președinte Băsescu afirma la TVR că "nu-l cunoaște pe Blejnar".

Convorbirea telefonică între președintele Traian Băsescu și Sorin Blejnar nu a fost contestată de către Administrația prezidențială, aceasta chiar confirmând, sâmbătă seară, într-un comunicat de presă, că "este vorba despre trei interceptări telefonice dintre domnul președinte Traian Băsescu și domnul Sorin Blejnar, iar "o lectură onestă a discuțiilor indică faptul că domnul președinte Traian Băsescu discută cu domnul Sorin Blejnar despre recuperarea datoriilor companiei Rompetrol față de statul român".

Interesant este însă faptul că, așa cum reiese din stenograma publicată de money.ro, președintele Traian Băsescu se adresa șefului ANAF în convorbirea din septembrie 2010, folosind termeni prietenoși de genul : "Salut Sorine" sau "Mă, Sorine", pentru ca în anul următor, în luna martie, șeful statului să declare la televiziunea publică că nu-l cunoaște pe Sorin Blejnar.

"Pe Blejnar, nu-l cunosc. Nu-l cunosc. Înțeleg că a fost numit, că e tehnician, n-a fost în partid. Habar n-am de unde vine Blejnar. Nu-l cunosc, de aceea nu mă pot pronunța dacă este un om atins de corupție", declara la TVR 1, președintele Traian Băsescu, în luna martie a anului 2011.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel