Traian Băsescu i-a chemat pe Ponta, Corlățean și Stroe la Cotroceni

basescu decee
basescu decee

Preşedintele Traian Băsescu i-a chemat la o întâlnire, la Cotroceni, la ora 11, pe premierul Victor Ponta, ministrul de Externe Titus Corlăţean şi ministrul de Interne Radu Stroe.

Între 7 şi 8 martie are la loc Bruxelles reuniunea Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI), unde trebuia luată în discuţie şi aderarea României şi Bulgariei la Schengen, scrie rtv.net.

Președintele Traian Băsescu a insistat, luni, în cadrul unei conferințe de presă, că obiectivul național major al României este intrarea în spațiul Schengen. Șeful statului spune că aderarea la zona de liberă-circulație reprezintă o etapă a procesului de integrare în UE. Potrivit informațiilor sale, există cel puțin șapte state care și-ar folosi dreptul de veto la JAI, împotriva României și a Bulgariei.

Traian Băsescu crede că România ar trebui să renunțe la gândul unui succes în Consiliul din 7-8 martie și ar trebui să stabilească alt termen, în septembrie sau decembrie, de integrare în Schengen. Președintele nu-și asumă răspunderea pentru eșecul integrării, care se prefigurează, pentru că nu el a ținut miniștrii și parlamentari în funcție și nu el a făcut presiuni în CSM. Șeful statului a ținut în repetate rânduri să salute poziția recent exprimată de premierul Victor Ponta.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel