Traian Băsescu răbufnește pe Facebook: Ticăloșii!

Fostul președinte, Traian Băsescu, folosește cuvinte dure după ce jurnalistul Cătălin Tolontan a dezvăluit că cel puțin 13 dintre răniții din clubul Colectiv au murit din cauza infecțiilor din spitalele din București.

"Ticăloşii din sănătate!

Am văzut informaţia apărută în presă despre moartea a 13 tineri, care nu au murit din cauza arsurilor de la Colectiv, ci de septicemie din cauza infecţiilor din spitale. Se numesc infecţii nosocomiale.

În timpul mandatului, mi-am dat seama că sistemul de sănătate este aproape de dezastru. Am cerut unei comisii de mari specialişti români, condusă de Prof.Dr. Cristian Vlădescu, să facă un Raport Diagnostic şi apoi o nouă lege a sănătăţii care să creeze competiţie, control al cheltuielilor şi acces al finanţărilor private. Raportul comisiei a fost gata în 2009, iar legea a fost gata la sfîrşitul anului 2011.

În Raportul Comisiei, la pagina 34 este scris: "Infecţiile nosocomiale revin periodic, cu consecinţe care merg pînă la decesul pacienţilor şi în special al celor mai sensibili (ex. arşi), nou născuţi şi vîrstnici". Sunt mii de oameni care mor anual în spitale din cauza acestor infecţii, iar ticăloşii care au gestionat tragedia de la Colectiv au ştiut realitatea spitalelor noastre.

Iar, despre lege, ce să mai vorbim. Sistemul mafiot din sănătate şi-a găsit exponenţii cu care să stîrnească mînia poporului împotriva legii. Recunosc, au cîştigat atunci, în ianuarie 2012, şi au îngropat noua lege a sănătăţii.
Reţineţi, ticăloşilor, aţi îngropat legea sănătăţii şi aţi conservat un sistem depăşit, dar convenabil vouă cu preţul vieţii a mii de români. Pentru asta, v-aş judeca.

P.S . Nu mă refer la medicii care muncesc eroic în spitale, ci la cei care administrează sănătatea", a scris Traian Băsescu, pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel