EXCLUSIV  Traian Bădulescu și Mircea Drăghici: Turism VESTIC, PROVOCAREA. Șansa și norocul nostru- VIDEO

Consultanții în turism Mircea Drăghici și Traian Bădulescu au fost prezenți la interviurile DCNews, unde au discutat în premieră despre subiecte turistice de interes.

Întrebați despre lipsa de personal, Mircea Drăghici a declarat că nu este pesimist, ci din contră, că România va ajunge să aducă personal din mai multe țări. 

"Nu sunt pesimist. Aș spune că asta este provocarea de care ne lovim, așa cum ne-a fost bine în perioada în care forța de muncă era ieftină, excedentară, pentru că rata șomajului era mare. Acum antreprenorii trebuie să se lovească și de ceea ce înseamnă turism vestic, în care într-un hotel nu întâlnești doar cetățeni de aceeași naționalitate, ci întâlnești cetățeni de 20 de naționalități pentru că vin din toată lumea. Asta este provocarea. Vom ajunge să avem personal din mai multe țări, nu o să mai avem parte de români. La fel cum și vesticii nu mai au cetățenii lor, doar la posturile de middle management, top management.", a declarat Mircea Drăghici.

[citeste si]

"Și din cei patru milioane de români care au plecat pentru a munci în alte țări în ultimii 10-15 ani, din ce am înțeles, sute de mii sunt din domeniul ospitalității.", a menționat Traian Bădulescu.

Referitor la personalul care s-ar întoarce în România ca oameni formați pe posturile de top management sau middle management, Mircea Drăghici a răspuns: ”Asta este șansa noastră și norocul pentru că vin formați din afară, pentru că noi o școală de genul celor din Elveția, mai greu ca să mai formăm la momentul ăsta, să punem bazele.”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel