EXCLUSIV  TITULARIZARE și directori, revoluţie în conducerea şcolilor. Ministrul Cîmpeanu, anunțurile zilei: GATA cu politizarea!

Sorin Cîmpeanu. Foto: Crişan Andreescu
Sorin Cîmpeanu. Foto: Crişan Andreescu

Sorin Cîmpeanu a făcut un anunţ extrem de important legat de funcţiile de conducere din şcoli.

“Astăzi vom publica în Monitorul Oficial metodologia pentru concurs directori. Vom avea concursuri profesioniste care să privilegieze exclusiv competenţa şi niciun fel de alt criteriu, organizate începând cu 14 septembrie. Astăzi, cu o lună înainte, vom publica în Monitorul Oficial metodologia pentru acest concurs pentru ocuparea posturilor de directori şi directori adjuncţi.

Pe 15 octombrie va fi proba scrisă. Vor putea trece de proba scrisă doar cei care vor lua cel puţin nota 7  la subiecte care vor fi relevante şi a căror siguranţă va fi foarte atent monitorizată. După 15 octombrie trecem la proba de interviu.

Pentru prima oară, în comisia de cinci persoane, alături de reprezentantul Inspectoratului şi de reprezentantul autorităţii locale vom avea doi reprezentanţi aleşi de către colectivul şcolii care se doreşte a fi condusă, din rândul profesorilor titulari, aleşi prin vot secret. Iar al cincilea va fi cel care va asigura profesionalizarea concursului, pentru că va proveni din firme care au puternice departamente de resurse umane. Am discutat cu Camera de Comerţ şi Industrie a României, Româno-Germană,  Româno-Franceză,  cu Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Americană. Am discutat cu toţi aceşti operatori, avem disponibilitate de a ne oferi resursa umană pe perioada probei de interviu, în aşa fel încât evaluarea candidaţilor pentru postul de director să fie făcută profesionist. Acolo, pentru că e vorba de peste 10.000 de posturi, unde nu vom putea avea resursa umană din mediul privat, vom apela la mediul universitar, cei cu expertiză în management. Fie persoane care au avut sau au funcţii de conducere în universităţi, fie profesori de management”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

„ Deci avem un breaking news! (...) Ar fi prima dată când nu se pun directori din pix politic. E o revoluţie asta!”, a subliniat Bogdan Chirieac.

„Este eliminat total! Iar ceea ce vă spun acum se va putea citi, pe parcursul acestei zile, în Monitorul Oficial”, a punctat ministrul Educaţiei.

VIDEO: 

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy