Tina Turner renunță la pașaportul american pentru cetățenia elvețiană

Tina Turner
Tina Turner

Legenda pop americană, Tina Turner, care trăiește în Elveția din 1995, va primi cetățenia elvețiană, după ce a devenit rezident al localităţii Küsnacht, de lângă Zurich. Astfel, ea va renunța la pașaportul american, scrie

„Sunt foarte fericită în Elveţia, mă simt acasă aici. Nu îmi pot imagina un loc mai bun în care să trăiesc”, a declarat Tina Turner revistei Blick. Ea apreciază respectul pe care elveţienii îl au pentru viaţa privată.

Reprezentanţii localităţii Küsnacht, situată pe malul Lacului Zurich i-au acordat artistei dreptul de rezidenţă, decizia fiind făcută publică vineri.

Vedeta în vârstă de 73 de ani trebuie să obţină şi avizul favorabil din partea reprezentanţilor Cantonului Zurich şi al Confederaţiei pentru a deveni cetăţean cu drepturi depline în Elveţia.

Tina Turner s-a retras din viaţa publică după turneul său ce e avut loc în 2008/2009. Cântăreaţa a învăţat limba germană şi s-a mutat în Elveţia în 1995, pentru a locui cu partenerul său de viaţă Erwin Bach.

Potrivit publicaţiei elveţiene Blick, Tina Turner intenţionează să renunţe la cetăţenia americană atunci când va primi paşaportul elveţian.

Pe numele său real Anna Mae Bullock, Tina Turner s-a născut pe 26 noiembrie 1939, în Brownsville (Tennessee). Tatăl ei lucra pe o plantaţie de bumbac, iar mama ei era de origine indiană. Cântăreaţa a trecut, de altfel, la budism în 1970.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel