Timiş: Primarul Nicolae Robu face apel la populaţie să doneze bani pentru Monumentul Revoluţiei

Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, a lansat un apel la toţi cei care vor să doneze bani pentru realizarea Monumentului Revoluţiei, estimată la circa 450.000 de euro, el adăugând că este de dorit ca acesta să fie finalizat până în data de 20 decembrie, care a marcat în 1989 ziua "eliberării Timişoarei de sub regimul comunisto-ceauşist".

Monumentul ar urma să fie amplasat în centrul oraşului, într-un scuar între Catedrala Mitropolitană şi Podul Maria, scrie Agerpres.

Edilul a propus ca sumă de pornire plafonul minim al unei donaţii de 25 de lei şi a explicat că până acum au existat mai multe impedimente, inclusiv în privinţa funcţionalităţii conturilor, dar şi pentru că municipalitatea nu a dispus de aceşti bani.

"Am vrut mai întâi să mergem pe Asociaţia Timişoara Capitală Culturală, dar ea devenind de utilitate publică, se supune în mare măsură legilor din sectorul public şi atunci apăreau foarte mari complicaţii. În final, au ajuns pe conturile Asociaţiei Uniunii Artiştilor Plastici din România, filiala Timişoara, care au avut şi ele anumite probleme de blocaj (...). Există o machetă a Monumentului Revoluţiei. A durat atâţia ani, pentru că nu am avut banii necesari pentru ca monumentul să fie realizat din bronz. Dacă reuşim să strângem fondurile, va fi realizat, pentru că se poate turna în bronz într-un timp destul de scurt", a detaliat, vineri, primarul Nicolae Robu.

Potrivit edilului, Uniunea Artiştilor Plastici din Timişoara va organiza în curând o licitaţie la care vor fi scoase la vânzare diverse obiecte pentru a mai aduna fonduri, pe lângă care mai sunt aşteptaţi să cotizeze şi mari donatori, bănci, unităţi industriale cu cifre de afaceri importante.

"Cred că aici este o situaţie mai specială. Aşa cum în decembrie 1989 am fost solidari cu toţii, indiferent de limba maternă şi de orice altceva (...) am considerat că şi acum putem să venim cu un gest de solidaritate şi să contribuim, începând de la 25 lei, fiecare cu cât poate. Ştiam că voi fi criticat pentru asta, dar mi-am asumat (apelul, n.r.)", a încheiat Nicolae Robu.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27