EXCLUSIV  Testare PCR COVID-19 GRATUITĂ pentru certificatul verde. Cristian Bușoi: Tinerii, dezavantajați. Testele nu pot fi decontate din bani europeni

imagine cu rol ilustrativ Pexels
imagine cu rol ilustrativ Pexels

Cristian Bușoi a vorbit despre testarea gratuită de tip PCR pentru COVID-19, necesară pentru certificatul digital al celor care nu s-au vaccinat sau care nu au trecut prin boală. 

”În discuțiile și dezbaterile din PE, în ceea ce privește regulamentul privind certificatul verde digital, certificatul COVID-19, a existat și componenta ca tot ceea ce înseamnă testare pentru a se adăuga informația în certificatul digital, să fie gratuită și pentru a nu face discriminări față de persoanele care, în mod gratuit, au beneficiat de vaccinare sau, în mod gratuit, au beneficiat de tratament” a spus europarlamentarul liberal Cristian Bușoi, pentru DCNews, în emisiunea ”Din Culisele Europei”, realizată de Claudia Țapardel. 

Tinerii, la coada vaccinării în țările vestice

Liberalul a precizat că-n multe țări europene, mai ales tinerii n-au avut acces la vaccinare, mergându-se pe criteriul vârstei. ”Majoritatea țărilor vestice sunt la vârsta de 50 de ani. Tinerilor probabil că-n cursul verii le va veni rândul” a spus Cristian Bușoi. ”Tinerii sunt cei mai dezavantajați, ei fiind și cei care au cele mai puține posibilități financiare pentru a-și plăti testele” a punctat europarlamentarul. 

”E important ca tot ce înseamnă test pentru certificatul verde digital să fie gratuit” a subliniat Cristian Bușoi, în declarația făcută la DCNewsTV. ”Am extins apelul către statele membre de a face testarea gratuită pentru tot ce înseamnă lucrătorii din prima linie, din sănătate și educație” a continuat el. Liberalul a precizat că testele nu pot fi decontate din fonduri UE: ”Aceste teste nu vor putea fi decontate din bani europeni, cum nici vaccinurile nu sunt decontate din bani europeni”.  

”Evident că guvernele au capacitatea de a negocia sau de a stabili un tarif maximal. Laboratoarele care se încadrează în tarif vor putea să deconteze pentru certificatul verde digital acele teste din banii Ministerului Sănătății” a spus Cristian Bușoi despre procedură. 

Vezi mai mult în video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel