Urmărește emisiunea live


Tensiuni în Orient, palestinian ucis. Convocată ”ziua mâhniei”

cisiordania
cisiordania

Un palestinian a comis marți un atac cu o mașină în Cisiordania ocupată, rănind ușor doi soldați, înainte de a fi împușcat mortal de forțele de securitate israeliene, informează AFP, potrivit Agerpres, care citează armata israeliană și Ministerul palestinian al Sănătății.

Atacul s-a produs la intrarea în localitatea Beit Einun, din apropiere de Hebron. Autoritățile palestiniene au confirmat moartea șoferului vehiculului.

Tensiunile israeliano-palestiniene s-au intensificat după atacul armat de vineri de pe Esplanada Moscheilor din Ierusalimul Vechi, soldat cu moartea a doi polițiști israelieni. Cei trei atacatori au fost uciși.

Autoritățile israeliene au decis să introducă noi măsuri de securitate, inclusiv instalarea de detectoare de metale la intrarea pe Esplanadă — al treilea loc sfânt al islamului din lume—, ceea ce a generat vii proteste din partea unor responsabili religioși palestinieni și o serie de manifestații violente.

Semiluna Roșie a indicat marți că 50 de palestinieni au fost răniți în cursul nopții în ciocniri cu poliția israeliană, în apropierea Esplanadei, potrivit dpa.

Marele Muftiu al Ierusalimului, Ahmed Hussein, a afirmat că noile măsuri pun sub semnul întrebării statu-quo-ul care le asigură clericilor musulmani control asupra sitului, iar mișcările Hamas și Jihadul islamic au chemat la noi proteste atât în Cisiordania, cât și în Fâșia Gaza, controlată de Hamas.

La rândul său, formațiunea Fatah a președintelui palestinian Mahmoud Abbas a convocat pentru miercuri o "zi a mâniei", în semn de protest împotriva măsurilor de securitate.

Aproape 300 de palestinieni și 40 de israelieni au murit în noul val de violențe izbucnite în regiune în urmă cu doi ani.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel