Teleorman: Reţeaua de asistenţi maternali profesionişti din judeţ, extinsă cu 40 de persoane printr-un proiect cu fonduri europene

Reţeaua de asistenţi maternali profesionişti din judeţ va fi extinsă cu 40 de persoane, printr-un proiect cu finanţare europeană care se derulează până în anul 2023, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman angajând până în prezent un număr de 7 asistenţi.

"În cadrul proiectului, la DGASPC Teleorman au fost angajaţi şapte asistenţi maternali profesionişti, iar în următorii trei ani urmează să fie angajaţi alţi 33", a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, coordonatorul de proiect la nivelul judeţului, Ciprian Vasilescu.

Procesul de selecţie a persoanelor care doresc să devină asistent maternal continuă, având în vedere că atestarea ca profesionist este un proces de durată.

"Săptămâna viitoare vom face o primă selecţie pentru că până la sfârşitul anului ne dorim să atestăm încă zece asistenţi maternali profesionişti care să poată fi angajaţi din ianuarie 2020", a adăugat coordonatorul proiectului.

Potrivit acestuia, atestarea presupune două etape. După depunerea cererilor, într-o primă fază se face evaluarea solicitanţilor, ceea ce presupune verificări, anchete la domiciliu, referinţe. Apoi, persoanele care îndeplinesc condiţiile de eligibilitate în vederea atestării ca asistent maternal profesionist urmează programul de pregătire propriu-zisă, care se desfăşoară la DGASPC Teleorman.

După obţinerea atestatului, asistenţii maternali vor putea primi copii în plasament, angajarea făcându-se de la data instituirii plasamentului.

DGASPC Teleorman are alocat, prin acest proiect, un buget de aproximativ 35 de milioane de lei, cu o contribuţie de 2% asigurată de Consiliul Judeţean.

În prezent, la nivelul judeţului Teleorman îşi desfăşoară activitatea un număr de 194 de asistenţi maternali profesionişti, care au în grijă 333 de copii.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24