Telemunca. Corina Crețu: Pledez pentru adoptarea rapidă a legislației. Mulți psihologi anunță o criză a depresiei

Corina Crețu (PRO România) pledează pentru adoptarea rapidă în România a legislației privind reglementarea muncii de la distanță / Foto Crișan Andreescu
Corina Crețu (PRO România) pledează pentru adoptarea rapidă în România a legislației privind reglementarea muncii de la distanță / Foto Crișan Andreescu

Europarlamentarul Corina Crețu (PRO România) pledează pentru adoptarea rapidă în România a legislației privind reglementarea muncii de la distanță. 

Printr-o postare pe Facebook, europarlamentarul Corina Crețu (PRO România), a dezvăluit că „tot ieri (n.red joi) am votat, în Parlamentul European, pentru ca ”dreptul la deconectare” să devină unul fundamental.”

„Pledez pentru adoptarea rapidă în România a legislației privind reglementarea muncii de la distanță.”, a subliniat Corina Crețu. 

„Această pandemie ne-a demonstrat tuturor cât de nocivă poate fi cultura ”prezenței permanente” pe care o poate solicita telemunca. Telemunca are avantajele sale certe, pentru că a permis păstrarea multor locuri de muncă. Însă trecerea în online a însemnat, pentru un număr alarmant de cetățeni europeni, un volum de muncă nesănătos: cazurile de extenuare, anxietate și boli psihice au crescut în această perioadă.”, a precizat europarlamentarul. 

Corina Crețu: Mulți psihologi anunță o criză a depresie 

De asemenea, Corina Crețu a mai scris că „mulți psihologi europeni anunță chiar o criză a depresiei după ”coronacriză”. Acesta este motivul pentru care am votat în Parlamentul European pentru limite clare ale telemuncii și pentru dreptul celor care lucrează pe calculator, de acasă, de a se ”deconecta” după orele de lucru fără a fi sancționați.”

„Sper ca, astfel, să se poată restabili - măcar parțial - echilibrul dintre viața profesională și cea personală a multor dintre cei a căror activitate a trecut în online. Îmi doresc ca România să implementeze cât mai rapid această legislație, astfel încât să fie protejată sănătatea psihică și fizică a celor care, în condițiile foarte dificile ale pandemiei, au făcut eforturi foarte mari pentru a munci de acasă, transformându-și fundamental programul, viața personală și cea de familie. Numai bine tuturor, multă sănătate și un weekend plăcut!”, a încheiat europarlamentarul Corina Crețu. 

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy