Tecuci: Primul computer tomograf din istoria Spitalului Municipal

Noul tomograv va deservi peste o sută de mii de persoane
Noul tomograv va deservi peste o sută de mii de persoane

Recent, la Spitalul Municipal din Tecuci, au ajuns primele echipamente medicale de când această unitate medicală a fost preluată (februarie 2022) de către Consiliul Județean Galați, precizează Costel Fotea, președintele PSD al Consiliului Județean Galați.

Astfel, în premieră pentru acest spital, care deservește peste 100 de mii de oameni din zonă, a fost adus un computer tomograf modern, în valoare de peste 2 milioane de lei.

Spațiul unde va fi montat a fost deja amenajat, astfel că în perioada următoare echipamentul va fi instalat, testat și autorizat de către specialiștii de la Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare.

În perioada următoare vor fi aduse și alte dispozitive medicale, inclusiv 54 de paturi de spital, 9 pentru ATI și 10 pentru secția de ortopedie.

Sunt aparate medicale achiziționate cu fonduri europene, în cadrul unui proiect la care au lucrat împreună echipele Consiliului Județean și cele ale spitalului, iar în perioada următoare vor fi lansate noi licitații pentru a aduce la Spitalul Municipal din Tecuci și alte echipamente medicale.

În total, doar în această primă etapă de înnoire a echipamentelor medicale, valoarea investiției depășește 11 milioane de lei, iar în pregătire sunt și alte investiții pentru modernizarea și dotarea acestui spital,precizează Costel Fotea.

Vezi și: Cel mai mare angajator din Brăila, cablaje pentru BMW. O firmă chinezească produce aici toate corpurile de iluminat pentru Ikea din întreaga Europă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel