EXCLUSIV  Cel mai mare angajator din Brăila, cablaje pentru BMW. O firmă chinezească produce aici toate corpurile de iluminat pentru Ikea din întreaga Europă

FOTO COLAJ de Czapp Árpád şi Luis Quintero de la Pexels
FOTO COLAJ de Czapp Árpád şi Luis Quintero de la Pexels

Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Francisk Chiriac, a vorbit despre cei mai mari angajatori din Brăila la DC NEWS TV. Una dintre menţiuni a fost chiar surprinzătoare pentru Val Vâlcu, moderatorul emisiunii. 

"Probabil Spitalul Judeţean este cel mai mare angajator din judeţ, nu?", a întrebat jurnalistul Val Vâlcu la emisiunea "La sud prin sud-est", de la DC NEWS TV. 

"Nu, nu este! Dar nu cred că este important să avem un 'cel mai mare angajator'. Cel mai bine e să fie cât mai mulţi, pentru că la 300-400 angajatori, putem gestiona altfel o criză a locurilor de muncă. Dacă avem un mamut de 4000-5000 de angajaţi şi va da bîca, să spunem pe româneşte, avem o problemă socială. Dacă unul mic dă greş, cu 400 de angajaţi, să spunem, putem reloca forţa de muncă către ceilalţi de pe piaţă. 

Cel mai mare angajator de la noi este Yazaki, are 3500 de angajaţi. Şi a ajuns şi la 4000-4500. E vorba de firmele care face cablajele pentru autoturismele BMW", a replicat Francisk Chiriac, preşedintele CJ Brăila. 

"E o veste bună, nu mă aşteptam. Chiar e păcat, că lucrurile astea nu se cunosc. Ne gândeam la confecţii, Braiconf, cămăşi. Dar cu cablajele auto e bine", a mai spus Val Vâlcu. 

"Mai avem o firmă chinezească care produce toate corpurile de iluminat pentru Ikea. Deci toată Ikea din Europa este aprovizionată cu corpuri de iluminat făcute la Brăila. Iarăşi un lucru neştiut. Încercăm să mai aducem câteva companii, dar vă spun foarte sincer că vom deveni foarte vizibili şi foarte căutaţi când toată infrastructura va fi gata. Toţi investitorii caută infrastructură, cum a fost şi în Vest. Şansa noastră vor fi toate proiectele mari de infrastructură rutieră, dar şi Dunărea. Brăila şi Galaţi sunt ultimele porturi maritime la Dunăre", a mai precizat preşedintele Consiliului Judeţean. 

Costel Fotea, CJ Galați: Am semnat protocolul cu CJ Brăila pentru construirea aeroportului

"Alături de președintele Consiliului Județean Brăila, Francisk-Iulian Chiriac, am semnat cu multă încredere și hotărâre parteneriatul cu ai noștri colegi de la Brăila, prin care ne unim forțele pentru a transforma în realitate un vis de mai bine de 30 de ani al gălățenilor și brăilenilor – un aeroport care să deservească întreaga regiune", informează Costel Fotea.

"Ne-am dat mâna, risipind sper eu astfel zvonurile privind orgoliile dintre cele două județe, astfel încât, împreună, să facem tot ceea ce putem pentru a construi acest aeroport internațional, unul pe care ni-l dorim cu dublă funcțiune, de călători și de mărfuri(cargo)", a mai precizat el.

CITEŞTE MAI MULTE AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel