Costel Fotea, CJ Galați: Am semnat protocolul cu CJ Brăila pentru construirea aeroportului

Costel Fotea alături de președintele Consiliului Județean Brăila, Francisk-Iulian Chiriac
Costel Fotea alături de președintele Consiliului Județean Brăila, Francisk-Iulian Chiriac

Președintele PSD al CJ Galați, Costel Fotea, a anunțat, luni, că a semnat cu omologul său de la Brăila protocolul privind construirea aeroportului interațional.

"Alături de președintele Consiliului Județean Brăila, Francisk-Iulian Chiriac, am semnat cu multă încredere și hotărâre parteneriatul cu ai noștri colegi de la Brăila, prin care ne unim forțele pentru a transforma în realitate un vis de mai bine de 30 de ani al gălățenilor și brăilenilor – un aeroport care să deservească întreaga regiune", informează Costel Fotea.

"Ne-am dat mâna, risipind sper eu astfel zvonurile privind orgoliile dintre cele două județe, astfel încât, împreună, să facem tot ceea ce putem pentru a construi acest aeroport internațional, unul pe care ni-l dorim cu dublă funcțiune, de călători și de mărfuri(cargo).

Într-o primă fază, una care va debuta cât mai curând, vom demara procedurile pentru realizarea studiului de fezabilitate și a tuturor expertizelor tehnice necesare – de vânt, de precipitații, număr de ore de ceață, număr de ore de soare, structura solului și altele, iar în paralel vom face demersurile necesare pentru finanțarea acestei investiții extrem de importantă pentru dezvoltarea regiunii noastre.

Există deja studii care arată că acest aeroport ar deservi nu doar Galațiul și Brăila, ci și Focșaniul, o parte din județul Vaslui și localitățile de graniță din Republica Moldova. Acest obiectiv de investiții este inclus în Master Planul General de Transport al României" mai precizează președintele CJ Galați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel