Taylor Swift s-a apucat să vândă oale și tigăi? Ce s-a întâmplat, de fapt

foto: Taylor Swift, Facebook
foto: Taylor Swift, Facebook

Celebra artistă Taylor Swift a apărut, recent, într-o reclamă pe internet la vase de gătit. Iată cum a ajuns în clipul controversat!

Taylor Swift a devenit și ea una dintre multele victime ale deepfake-ului! Deepfakes sunt conținuturi video sau imagini manipulate artificial pentru a induce în eroare privitorii, sugerând că o persoană spune sau face ceva ce, de fapt, nu face.

Recent, au apărut reclame false pe TikTok și în biblioteca de anunțuri a Meta care promovau informația falsă că Taylor Swift ar oferi gratuit seturi de vase de gătit Le Creuset. Aceste reclame prezentau secvențe video cu Swift însoțită de produsele Le Creuset și foloseau o variantă sintetică a vocii sale, potrivit The Telegraph.

Escrocii au folosit inteligența artificială (AI) pentru a crea o voce clonată care se adresa fanilor lui Swift, numiți „Swifties”.

Persoanele interesate care au făcut clic pe anunțuri au fost redirecționate către versiuni false ale unor site-uri web cunoscute, precum The Food Network. Aceste site-uri prezentau articole și mărturii inventate despre vasele de gătit Le Creuset.

Cumpărătorilor li s-a cerut apoi să plătească doar 9,96 dolari pentru transport, promițându-li-se că vor primi gratuit produse Le Creuset. În mod regretabil, s-a constatat ulterior că articolele promise nu au fost livrate niciodată, iar clienții au fost supuși unor taxe lunare suplimentare, sume reținute automat din carduri. Le Creuset a confirmat că nu a fost inițiatorul niciunei promoții de acest fel.

Din păcate, Taylor Swift nu este singura celebritate care a fost afectată de deepfake. În ultima vreme, atât vocile cât și chipurile unor personalități publice au fost falsificate cu ajutorul inteligenței artificiale.

Anul trecut, două proiecte de lege au fost introduse în Congres – No Fakes Act și Deepfakes Accountability Act. Cu toate acestea, soarta acestor proiecte de lege rămâne incertă. În prezent, doar anumite state, printre care California și Florida, au pus în aplicare reglementări privind IA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel