Taxe URIAŞE plătite de Simona Halep în România. A fost sfătuită să se mute într-un "paradis fiscal"

Simona Halep a plătit taxe de aproximativ 400.000 de dolari statului român, iar mai multe voci susţin că sumele sunt exorbitante. 

Simona Halep câștigă nu mai puțin de 4 milioane de dolari anual din sponsorizări, potrivit revistei Forbes, iar un procent de 10% din această cifră fabuloasă merge către bugetul de stat. Constănțeanca obține sume colosale și din premii, dar câștigurile provenite din turneele de tenis se impozitează la sursă, în țările în care sunt organizate competițiile.

„Taxele pe care Simona le plătește sunt foarte mari! Având în vedere că statul român ajută foarte puțin mediul sportiv, consider că această taxă este una extrem de mare! Dacă în cazul societăților avem impozit pe venit în funcție de angajați, undeva între 1% și 3%, sportivul de ce trebuie să plătească 10%?

Asta în condițiile în care majoritatea competițiilor la care evoluează Simona Halep se desfășoară în afara României. După cunoștințele mele, statul român, cu excepția președintelui federației Ion Țiriac, care apare și la competiții, nu i-a acordat niciun sprijin. Ea își plătește antrenor, preparator și așa mai departe”, a declarat Deniss Adam, avocată specializată în drept sportiv, pentru ProSport.

Halep, sfătuită să se mute într-un "paradis fiscal"

„I-am spus acum ceva timp să-și schimbe rezidența, în Monte Carlo de exemplu, pentru a plăti cât mai puțin. Mi-a aruncat o privire tăioasă și mi-a zis: `Nici gând să fac asta` ”, a spus Darren Cahill, la Digi Sport.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel